Nieuwe app laat mensen met een taalstoornis chatten met emoji

Lars Paymans
25 april 2017, 20:26
1 min leestijd
Nieuwe app laat mensen met een taalstoornis chatten met emoji

Met Wemogee benut Samsung de herkenbare emoji om mensen met de taalstoornis Afasie toch met anderen te laten chatten. Zo werkt deze slimme app.

Lees verder na de advertentie.

Wemogee: praten met emoji

Relatief weinig mensen kunnen communiceren in gebarentaal, maar denken vaak niet aan de honderden emoji die ze dagelijks op hun smartphone zien langskomen. Deze wereldberoemde handjes, gezichten en icoontjes zijn vanaf nu niet alleen een leuke manier om een tekstbericht op te fleuren.

Wemogee gebruikt emoji namelijk om tekstberichten te vertalen in een rebus van emoji. Een uitkomst voor mensen met de taalstoornis Afasie, die moeite hebben met praten en het lezen en schrijven van tekstberichten.

Wemogee

De persoon met Afasie ziet in het chatvenster enkel emoji verschijnen, en kan als antwoord ook alleen emoji uitkiezen en op een rijtje zetten. Om te vragen of alles goed gaat, stuur je bijvoorbeeld het duimpje met daarachter een vraagteken. Ondertussen ziet het chatvenster van de andere persoon (zonder taalstoornis) er anders uit. Zij verzenden en ontvangen gewoon de tekstberichten die Wemogee automatisch omzet in emoji en andersom.

Meer dan 140 zinnen

In de app zijn meer dan 140 alledaagse zinnen aanwezig waarmee je vragen stelt als ‘wat wil je vandaag eten’. Speciaal voor Wemogee heeft Samsung nieuwe emoji gemaakt, die er extra simpel uitzien. Zo ontstaan er geen misverstanden en blijft de app zo simpel en toegankelijk mogelijk.

De app is volledig gratis te downloaden via de Google Play Store vanaf vandaag. De app komt ‘spoedig’ naar iOS, al is daar nog geen concrete datum voor bekend.

-> Download Wemogee in de Google Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu