De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

WhatsApp-update: middelvinger emoji, dataverbruik beperken en slimme notificaties

Wouter Nijsen
25 augustus 2015, 14:09
2 min leestijd
WhatsApp-update: middelvinger emoji, dataverbruik beperken en slimme notificaties

WhatsApp heeft een aantal  nieuwe functies toegevoegd aan de officiële Android-app, al waren de meesten al in eerdere  bètaversies beschikbaar. Dit brengt WhatsApp 2.12.250 met zich mee.

Lees verder na de advertentie.

Middelvinger-emoji en verschillende huidskleuren

De middelvinger-emoji van WhatsApp was al beschikbaar in een eerdere  bètaversie van de chat-app, maar is nu ook in de officiële app te gebruiken. De middelvinger is in het emoji-overzicht te vinden bij de andere hand- en vingergebaren. Je kunt  de middelvinger in verschillende huidskleuren gebruiken door er kort op te drukken.  Ook veel andere emoji zijn beschikbaar in verschillende huidskleuren.

middelvinger-emoji whatsapp android nieuws

Daarnaast  kun je nu berichten als (on)gelezen markeren. Dat is handig als je even WhatsApp checkt, maar geen tijd hebt om op berichten te reageren. Door in het chatoverzicht op een gesprek te tikken en kort  ingedrukt te houden, verschijnt de optie in een apart scherm. Schakel je `m in, dan verschijnt er een groen bolletje achter het betreffende gesprek.

Databesparing, contacten en notificaties

Een andere functie die we al kennen  is de optie om het dataverbruik tijdens het bellen met WhatsApp  te verminderen. Deze optie vind je in de instellingen onder `Chats en gesprekken` en heeft verder geen invloed op de geluidskwaliteit.

Ook de manier waarop contacten met WhatsApp worden gedeeld is veranderd. Wanneer je voortaan een contact krijgt doorgestuurd, is het niet meer nodig om het op te slaan om met degene een chat te starten.  Tot slot is het nu mogelijk om per contact in te stellen of je een notificatie ontvangt als hij of zij je een berichtje stuurt. Hierbij kun je kiezen uit verschillende meldingen, geluiden en kleuren voor het notificatielichtje.

Download WhatsApp 2.12.250

De nieuwste versie van WhatsApp is nu beschikbaar in Google Play. De  chat-app werkt met apparaten met Android 2.1 of hoger en is via de link hieronder te downloaden. De vernieuwde app is ook via deze link als apk-bestand beschikbaar.

Download WhatsApp in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu