WhatsApp toont voorvertoningen van linkjes in laatste bètaversie

Wouter Nijsen
14 oktober 2015, 18:55
1 min leestijd
WhatsApp toont voorvertoningen van linkjes in laatste bètaversie

WhatsApp  gaat voortaan anders om met  url’s  die worden verzonden met de chat-app. De app laat nu een voorvertoning zien van het linkje, met hierbij een kleine afbeelding.

Lees verder na de advertentie.

Voorvertoning van linkjes

WhatsApp 2.12.312

De functie is beschikbaar in de nieuwste bètaversie (2.12.312) van WhatsApp. Wanneer je een linkje kopieert op je Android en deze naar iemand verstuurt, wordt de titel en een kleine afbeelding getoond. Hierdoor ogen gedeelde websites of artikelen fraaier en zijn ze sneller te herkennen. Zoals je in de afbeelding hiernaast kunt zien, wordt het tekstballonnetje simpelweg iets vergroot.

De link preview-functie werkt vooralsnog alleen met normale url`s. Linkjes naar afbeeldingen worden nog op de reguliere manier getoond. Deel je een post op Instagram of een tweet, dan laat WhatsApp hier wel een voorvertoning van zien.

Verder zijn er geen andere vernieuwingen aanwezig in WhatsApp 2.12.312. Wel werd vorige week bekend dat WhatsApp Google Drive-integratie krijgt. Deze functie laat gebruikers hun gespreksgeschiedenis, ontvangen en verzonden foto`s, audioberichten en video`s naar Google Drive back-uppen. Deze functie is beschikbaar in een vorige versie van WhatsApp en wordt de komende maanden voor iedereen beschikbaar.

Download WhatsApp 2.12.312

De nieuwste bètaversie van WhatsApp is via deze link als apk-bestand te downloaden. De optie wordt waarschijnlijk  de komende weken  uitgerold in Google Play. Lees ook onze tip hoe je apk-bestanden installeert op je Android.

Lees het laatste nieuws over WhatsApp

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu