De 6 beste Whatsapp-alternatieven voor Android
Redactie

WhatsApp is één van de beste apps om mee te sms’en, foto’s en video’s mee te versturen en natuurlijk groepsgesprekken te starten. Maar WhatsApp heeft voortaan wel een prijskaartje. Android Planet kiest het beste gratis WhatsApp alternatief die jij en je vrienden op je Android-toestel kunnen installeren. We noemen er zelfs vijf! Daar kun je alles mee wat ook met WhatsApp kan, en sommige apps bieden zelfs nog meer functies en handigheidjes!

1. Hangouts

hangoutsHangouts is het antwoord van Google op WhatsApp. Na jaren Google Talk te hebben gebruikt, is Hangouts de universele berichtendienst die de komende jaren verbeterd en uitgebreid gaat worden. Hangouts ondersteunt groepsgesprekken en verschillende soorten media, heeft kekke emoticons en het is zelfs mogelijk om met één of meerdere contactpersonen een videogesprek te starten. Daarnaast is de app heel stabiel en werkt deze in combinatie met je Gmail-account, dat grotendeels al een vereiste voor je Android-toestel is.

Download: Hangouts (gratis)

2. Facebook Messenger

facebookmessengerFacebooks eigen berichtendienst is de afgelopen jaren volwassen geworden. Echt een platform an sich. Facebook Messenger ondersteunt emoticons, foto’s en gesproken berichten en ook groepsgesprekken zijn mogelijk. Je kunt als Facebookgebruiker ook naar andere gebruikers bellen, maar een videoconferentie zit er helaas nog niet in. Het nadeel van Facebook Messenger is dat je een Facebook-account nodig hebt. Niet iedereen is namelijk op Facebook te vinden.

Download: Facebook Messenger (gratis)

3. ChatON

ChatONSamsungs eigen WhatsApp-variant ChatON één van de populairste messenger-apps in de Verenigde Staten en Frankrijk. ChatON vereist wel het gebruik van een Samsung-account, maar als je een van de vele Galaxy-toestellen bezit is de kans toch al groot dat je er daar een van hebt. Een van de voordelen van ChatON dat de app je eveneens via je pc berichten laat versturen en lezen, net als Google Hangouts. Andere gangbare zaken, zoals groepsgesprekken en het versturen van video`s, ondersteunt de app ook en sinds kort kunnen gebruikers zelfs .gif-bestanden versturen.

Download: ChatON (gratis)

4. Kik Messenger

kikmessengerKik Messenger is al meer dan 40 miljoen keer gedownload en heeft een rustige interface. De app geeft je de mogelijkheid te chatten en foto’s, video’s en zelfgemaakte schetsen naar anderen te versturen. Je kunt naar andere Kik Messenger-gebruikers zoeken, groepsgesprekken worden ondersteund en je hebt als gebruiker zicht op zowel de verzonden-, afgeleverd-, gelezen- en aan het typen-melding. Ook biedt Kik Messenger ondersteuning voor meme’s, de bekende internetplaatjes met onder andere een chagrijnig ogende kat.

Download: Kik Messenger (gratis)

5. BlackBerry Messenger

bbmBlackBerry Messenger stelt je in staat te chatten met BlackBerry-, iPhone- en Android-gebruikers. De app is net als WhatsApp altijd verbonden zodat je chatberichten direct ontvangt. Je ziet dankzij de vinkjes achter een bericht of dit is afgeleverd of gelezen. Daarnaast kun je met de app stemberichten verzenden en groepsgesprekken voeren met maximaal 30 personen.

Download: BBM (gratis)

6. Telegram

telegramDe Telegram Android-app is sinds de overname van WhatsApp door Facebook enorm populair geworden. De online berichtendienst Telegram is eigendom van de Russische Facebook, en volledig beveiligd door middel van encryptie. Zo zijn de berichten standaard beveiligd, maar is het ook mogelijk om een `geheim gesprek` te starten waarbij berichten enkel door een specifieke code per toestel kan worden ontgrendeld. Ofwel: je kan veilig chatten en alleen de ontvanger kan met dat specifieke toestel de berichten bekijken. Ook zijn er handige apps voor je pc, laptop of tablet beschikbaar. Lees meer over de Telegram Android-app.

Download: Telegram (gratis)

Alles uit WhatsApp halen?

Lees ook alles wat je met weten over WhatsApp Android.

WhatsApp nieuws

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.