De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Zo ziet WhatsApp eruit met een (bloedmooi) Android L-design

Redactie
4 juli 2014, 13:37
1 min leestijd
Zo ziet WhatsApp eruit met een (bloedmooi) Android L-design
whatsapp android l

WhatsApp staat niet bekend om zijn prachtige design. Althans, het is een stuk verbeterd de afgelopen jaren, maar het blijft vooral een functionele app – en geen mooie app.

De designer Michal Feltl hoopt ook dat WhatsApp zijn design aan gaat passen aan Android L en maakte enkele mock-ups van hoe de populaire berichtendienst er dan uit kan zien. En wat blijkt? WhatsApp zou er inderdaad prachtig uit kunnen zien. Met een ronde actieknop aan de rechter onderzijde, veel witruimte en natuurlijk de ronde avatars.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp Android L-design

Het WhatsApp Android L-design heeft in dit concept een grijze statusbalk waar je het hamburger-menu uit kunt sliden. Het hamburger-menu biedt veel ruimte voor de kleine ronde en grote avatar, en de menu-items zijn overzichtelijk door het gebruik van minimalistische icoontjes en veel witruimte. Het pijltje zou erop duiden dat je meer accounts in WhatsApp kunt gebruiken, maar het is zeer onwaarschijnlijk dat WhatsApp dit ook daadwerkelijk toevoegt.

Het chatoverzicht bestaat uit eveneens ronde avatars, waarbij termen als ‘vandaag’ en ‘afgelopen week’ aangeven wanneer je voor het laatst met iemand hebt gecommuniceerd. Logischerwijs is ook de ronde actieknop aan de onderzijde te vinden, die de groene kleur van WhatsApp laat zien.

Het is onduidelijk of WhatsApp zijn app aan gaat passen aan de nieuwe Android-versie. De online berichten-dienst staat namelijk niet bekend om zijn grote design-updates, maar mogelijk kan Android L hier veranderingen in brengen.

Android L video preview

Update: Android L is op 15 oktober 2014 officieel onthuld als Android Lollipop. Lees meer over de nieuwe Android-versie op de Android Lollipop pagina!
https://www.youtube.com/watch?v=ZaM_aw2af7o

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu