Zo ziet WhatsApp eruit met een (bloedmooi) Android L-design

whatsapp android lWhatsApp staat niet bekend om zijn prachtige design. Althans, het is een stuk verbeterd de afgelopen jaren, maar het blijft vooral een functionele app – en geen mooie app.

De designer Michal Feltl hoopt ook dat WhatsApp zijn design aan gaat passen aan Android L en maakte enkele mock-ups van hoe de populaire berichtendienst er dan uit kan zien. En wat blijkt? WhatsApp zou er inderdaad prachtig uit kunnen zien. Met een ronde actieknop aan de rechter onderzijde, veel witruimte en natuurlijk de ronde avatars.

WhatsApp Android L-design

Het WhatsApp Android L-design heeft in dit concept een grijze statusbalk waar je het hamburger-menu uit kunt sliden. Het hamburger-menu biedt veel ruimte voor de kleine ronde en grote avatar, en de menu-items zijn overzichtelijk door het gebruik van minimalistische icoontjes en veel witruimte. Het pijltje zou erop duiden dat je meer accounts in WhatsApp kunt gebruiken, maar het is zeer onwaarschijnlijk dat WhatsApp dit ook daadwerkelijk toevoegt.

Het chatoverzicht bestaat uit eveneens ronde avatars, waarbij termen als ‘vandaag’ en ‘afgelopen week’ aangeven wanneer je voor het laatst met iemand hebt gecommuniceerd. Logischerwijs is ook de ronde actieknop aan de onderzijde te vinden, die de groene kleur van WhatsApp laat zien.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Het is onduidelijk of WhatsApp zijn app aan gaat passen aan de nieuwe Android-versie. De online berichten-dienst staat namelijk niet bekend om zijn grote design-updates, maar mogelijk kan Android L hier veranderingen in brengen.

Android L video preview

Update: Android L is op 15 oktober 2014 officieel onthuld als Android Lollipop. Lees meer over de nieuwe Android-versie op de Android Lollipop pagina!

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.