WhatsApp Android Wear-ondersteuning aan Android-app toegevoegd

WhatsAppWhatsApp heeft aan zijn officiële Android-app in Google Play Android Wear-ondersteuning toegevoegd. De WhatsApp Android Wear-ondersteuning was al mogelijk via de bèta-app en na testen is deze ook toegevoegd aan de stabiele app.

Android Wear is Googles mobiele besturingssysteem dat op enkele smartwatches is te verkrijgen. Tijdens de IFA, de elektronicabeurs die deze week in Berlijn plaatsvindt, zullen er meer Android Wear-smartwatches worden onthuld.

WhatsApp Android Wear

nexus2cee_nexusae0_whatsapp-android-wear-1_thumbAndroid Wear-gebruikers kunnen ontvangen berichten op hun smartwatch bekijken, deze als gelezen markeren en weer archiveren. Ook is het mogelijk om via de spraakfunctie een bericht terug te sturen. Zo kun je heel gemakkelijk om ontvangen WhatsApp-berichten reageren, zonder je smartphone uit je broekzak te halen.

Daarnaast is het fijn om een onderscheid te maken tussen de berichten waar je direct op moet antwoorden en die wel even kunnen wachten. Via je smartwatch heb je de mogelijkheid om een bericht snel te scannen, om vervolgens de urgentie te bepalen.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Ook is het icoontje van WhatsApp na de update iets lichter geworden en ietwat in formaat veranderd.

Het laatste WhatsApp-nieuws

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.