Zo gebruik je de nieuwe WhatsApp Antwoord-functie op Android

Lars Paymans
10 juni 2016, 21:58
2 min leestijd
Zo gebruik je de nieuwe WhatsApp Antwoord-functie op Android

Als je in een WhatsApp-groep zit, weet jij als geen ander hoe chaotisch deze gesprekken soms kunnen verlopen. Een nieuwe update voor WhatsApp schept orde in deze chaos met een handige WhatsApp Antwoorden-functie.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp antwoorden: zo gebruik je ze

Met de nieuwe Antwoorden-functie kun je een bericht van iemand anders quoten, zodat deze in een klein blokje boven jouw reactie verschijnen. Handig, want zo weet je precies waar iemand op reageert, wat in volle groepen nog wel eens een uitdaging kan zijn.

Een WhatsApp-bericht quoten in een reactie is heel gemakkelijk. Het enige wat je hoeft te doen is het bericht ingedrukt houden waar je op reageert, zodat er een zwart menu in beeld verschijnt. Kies vervolgens ‘Antwoord’ om het bericht te quoten en zelf een gepaste reactie in te vullen.

WhatsApp heeft deze nieuwe functie geleidelijk uitgerold, wat kan betekenen dat jij er nog niet mee aan de slag kunt. Wacht dus even geduldig af en voor je het weet kun jij ook met deze nieuwe functie aan de slag. Opvallend genoeg kun je deze nieuwe antwoorden al wel ontvangen, zelfs als de functie bij jou nog niet geactiveerd is.

Meer nieuws op komst

De manier waarop WhatsApp je nu berichten laat quoten is overigens niet helemaal nieuw. Grote concurrent Telegram doet dit al tijden, op nagenoeg dezelfde manier. Daardoor weten we in ieder geval dat de functie goed van pas komt in groepsgesprekken met meer van vijf personen. Zeker als je niet heel de dag door op WhatsApp zit, komt dit goed van pas om even te reageren op een bericht van een paar uur geleden.

WhatsApp timmert de laatste tijd lekker aan de weg. Onlangs werd de webversie uitgebreid met een officiële-app, en ook kunnen we geschreven berichten nu bewerken door ze cursief, vet of doorgestreept te maken. Binnenkort komt er onder meer ook ondersteuning voor gifjes.

-> Download WhatsApp Messenger in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu