De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Laatste bèta WhatsApp voegt geavanceerde back-up aan Drive toe

Redactie
7 augustus 2015, 16:12
1 min leestijd
Laatste bèta WhatsApp voegt geavanceerde back-up aan Drive toe

De laatste bèta van WhatsApp maakt het mogelijk dat gebruikers meer opties kunnen gebruiken om hun chatgesprekken met foto’s en video’s naar Google Drive te back-uppen. De back-up-functie lijkt spoedig te komen.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp gaat het mogelijk maken om chatgesprekken met foto’s en video’s in de cloud op te slaan, zodat je de gespreksgeschiedenis van jouw WhatsApp op een ander toestel kunt herstellen. Daarmee wissel je gemakkelijk tussen verschillende apparaten, maar blijven all WhatsApp-gesprekken die je hebt gevoerd ook bewaard.

WhatsApp back-up-functies

WhatsApp back-up

WhatsApp 2.12.224 bevat de functie om een back-up te bewaren op Google Drive. Je vindt deze via `Instellingen > Chats en oproepen  > Chat back-up`. Hier heb je de mogelijkheid om je Google-account te koppelen, waarna de back-up naar je Google Drive wordt geüpload. Ook is het mogelijk om de frequentie van de back-up aan te passen van dagelijks naar wekelijks of maandelijks. Tot slot kan de back-upfrequentie worden uitgeschakeld zodat je dit handmatig kunt doen.

De nieuwe  WhatsApp backup-functies laten je gemakkelijker een Google-account koppelen, inzien hoeveel data je verbruikt bij het maken van back-ups en tonen een melding in de notificatiebalk tijdens het maken van een back-up. Opnieuw werkt de back-up-functie van WhatsApp bij ons op sommige toestellen wel, en op andere apparaten weer niet – terwijl we overal de laatste bètaversie hebben geïnstalleerd. Het lijkt er dus op dat WhatsApp de back-up-functie vanaf zijn servers bij de gebruiker activeert.

Download WhatsApp

De bèta van WhatsApp (2.12.224) is hier te downloaden als apk-bestand, waarna je ‘m handmatig kunt installeren.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu