De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Zo gaat WhatsApp geld verdienen met betaalde bedrijfsaccounts

Thomas Haenen
9 maart 2017, 12:02
2 min leestijd
Zo gaat WhatsApp geld verdienen met betaalde bedrijfsaccounts

WhatsApp gaat bedrijven laten betalen voor hun accounts. Daarmee kunnen ze bijvoorbeeld hun diensten via de berichten-app laten lopen.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp bedrijfsaccount

Vooralsnog verkeren de WhatsApp bedrijfsaccount in een vroege fase, zo meldt persbureau Reuters. Start-ups die onderdeel zijn van de Y Combinator-incubator zouden op dit moment de dienst aan het testen zijn. Daarmee kunnen ze met speciale accounts direct contact leggen met gebruikers.

Bedrijven kunnen dan betalen voor het versturen van berichten naar gebruikers. Facebook zou echter uitvoerig willen testen om te voorkomen dat bedrijven straks gemakkelijk spamberichten kunnen versturen. In plaats daarvan wordt er gedacht aan het inzetten van WhatsApp voor het aansturen van andere diensten.

whatsapp bedrijfsaccounts

Als voorbeeld noemt Reuters Cowlar, een start-up die data over de activiteiten van koeien verzamelt. Boeren die Cowlar gebruiken zouden straks via WhatsApp automatisch een bericht kunnen ontvangen als één van hun koeien opmerkelijke activiteit vertoont.

Een andere optie is dat bedrijven klantenservice via WhatsApp aan kunnen bieden. Veel grote organisaties doen dat nu al, al is de dienst daarvoor niet echt gebouwd. Daardoor is het voor bedrijven niet makkelijk om klantenservice op WhatsApp aan te bieden. Met betaalde accounts moet dat proces een stuk gemakkelijker worden.

WhatsApp verdienmodel

Daarmee lijkt Facebook langzaam maar zeker naar een verdienmodel voor WhatsApp toe te werken. Het sociale netwerk kocht WhatsApp enkele jaren geleden voor bijna 20 miljard euro. Met ruim 1 miljard gebruikers is het de populairste berichtendienst van dit moment, maar Facebook heeft er tot nu toe weinig aan kunnen verdienen. Voor jou als gebruiker is WhatsApp immers volledig gratis.

WhatsApp zelf heeft nog niet gereageerd op de uitgelekte plannen. Het is nog onbekend of en wanneer de dienst breder beschikbaar wordt gemaakt. Mochten de tests voorspoedig verlopen, dan verwachten we daar in de loop van dit jaar meer over horen. Je kunt WhatsApp zelf nu al gratis downloaden via onderstaande link.

Download WhatsApp in Google Play (gratis)

Bron: Reuters
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu