Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

WhatsApp behaalt nieuw dagrecord

Gijs Ettes
13 juni 2013, 8:13
1 min leestijd
WhatsApp behaalt nieuw dagrecord
whatsapp

De populaire messaging-app WhatsApp meldt woensdagnacht dat het een nieuw dagrecord heeft gevestigd. In slechts 24 uur tijd zijn er meer dan 10 miljard berichten verzonden en meer dan 17 miljard berichten ontvangen.

Lees verder na de advertentie.

Dit meldt het bedrijf achter WhatsApp op zijn Twitter-account. Het aantal ligt beduidend hoger dan bij het vorige gemelde record, dat werd behaald op 31 december. Toen werden en in een dag tijd nog 7 miljard berichten verzonden en 11 miljard ontvangen.

Het aantal verzonden berichten ligt zoveel hoger dankzij groepsgesprekken en massaberichten. Deze worden immers van één telefoon verzonden en komen op meerdere toestellen aan. Het is wel opvallend dat WhatsApp het nieuwe record heeft behaald op een dag die geen wereldwijde feestdag is. Andere sociale netwerken, zoals Facebook en Twitter, pieken doorgaans niet op zulke ‘doorsnee’ dagen.

WhatsApp-ceo Jan Koum heeft recentelijk nog gemeld dat WhatsApp inmiddels meer dan 200 miljoen actieve gebruikers heeft. Dat maakt de messaging-dienst nog steeds een van de grootsten in zijn soort. BlackBerry moet het bijvoorbeeld doen met ‘slechts’ 60 miljoen dagelijkse gebruikers, en het in Azië populaire KakaoTalk met 96 miljoen.

Alles uit WhatsApp halen?

Lees ook alles wat je moet weten over WhatsApp Android en de beste keuze voor een WhatsApp alternatief.

WhatsApp nieuws

Via: The Next Web

Heeft dit artikel je geholpen?

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu