Belfunctie WhatsApp beschikbaar voor eerste gebruikers
Wouter Nijsen

Er zijn screenshots verschenen die tonen wat we van de belfunctie van WhatsApp kunnen verwachten. Het bellen met WhatsApp zou met een soort invitatiesysteem werken.

WhatsApp bellen

Er gaan al maanden geruchten over de aanstaande belfunctie van WhatsApp, maar tot op heden was er nog weinig bekend. Vandaag is er echter nieuwe  informatie opgedoken, want een gebruiker op Reddit, bekend onder de naam pradnesh07, meldt dat hij het eerste telefoongesprek op WhatsApp heeft ontvangen. Het bellen via WhatsApp zou werken middels  een invitatiesysteem, waarbij het de bedoeling is dat de ene gebruiker iemand anders belt, waarna hij of zij van de functie gebruik kan maken.

Op de screenshots hieronder is te zien hoe de WhatsApp-belfunctie er  precies uitziet. Ook opvallend is de vernieuwde interface van de app, waarbij bovenin geschakeld kan worden tussen de belfunctie en de reguliere gesprekken in WhatsApp.

De belfunctie van WhatsApp schijnt echter nog niet optimaal te werken. Zo geeft de Reddit-gebruiker aan dat hij diverse keren heeft geprobeerd om de belfunctie bij vrienden te activeren, maar dat dit maar in  enkele gevallen is gelukt.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

De gebruiker op Reddit geeft verder aan dat een specifieke versie van WhatsApp benodigd  is om de belfunctie te gebruiken. Deze kun je hier als APK-bestand installeren. Lees ook  je hoe je APK-bestanden kunt installeren op je Android-toestel.

Lees het laatste WhatsApp-nieuws

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.