De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

WhatsApp laat je nu berichten naar meerdere personen tegelijk sturen

Wouter Nijsen
12 augustus 2016, 10:38
2 min leestijd
WhatsApp laat je nu berichten naar meerdere personen tegelijk sturen

WhatsApp heeft een handige functie toegevoegd aan de bètaversie van de chat-app. Het is nu mogelijk om een bericht of foto naar meerdere personen tegelijk te sturen.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp berichten sturen nu naar meerdere chats

WhatsApp introduceert nieuwe functies doorgaans eerst in de bètaversie, waar je je sinds kort gemakkelijk voor kunt aanmelden. Android Police heeft een nieuwe functie ontdekt in versie 2.16.230 van de app, waarmee het mogelijk is om een bericht of foto naar meerdere gesprekken tegelijk door te sturen. Handig, want zo hoef je de chats niet apart te selecteren om iets te delen.

whatsapp berichten sturen

Je gebruikt de functie door in een chat op een bericht of afbeelding te tikken en even vast te houden, waarna bovenin een pijltje naar rechts verschijnt. Druk hierop en er verschijnt een scherm waar je voortaan meerdere chats kunt selecteren. Handig is dat bovenaan de drie meest gebruikte chats worden getoond, wat je mogelijk wat zoekwerk scheelt.

Er staan nog een aantal andere functies voor WhatsApp op de planning. Zo wordt al een tijdje gesproken over een videobelfunctie en moet het straks (eindelijk) mogelijk worden om gifjes met de chat-app te versturen. Het is nog niet duidelijk wanneer deze functies worden uitgerold, maar we verwachten dat dit niet lang meer duurt.

Download de laatste WhatsApp-versie

Als gezegd is de nieuwe functie aanwezig in de bètaversie van WhatsApp. Het is daarom nog onzeker of de feature ook naar de officiële versie komt, maar dat lijkt wel aannemelijk. Wil je de optie al testen, dan kun je je via de Play Store aanmelden voor het bètaprogramma van WhatsApp. Hiermee kun je de testversie van de chat-app downloaden en ontvang je regelmatig updates. Je kunt ook handmatig het apk-bestand downloaden. Check hiervoor onze tip hoe je apk-bestanden op je Android-toestel installeert.

Download WhatsApp in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu