Dagelijks meer dan 50 miljard WhatsApp berichten verwerkt

Redactie
20 januari 2014, 17:00
1 min leestijd
Dagelijks meer dan 50 miljard WhatsApp berichten verwerkt
WhatsApp berichten

In totaal worden er dagelijks meer dan 50 miljard WhatsApp berichten verwerkt. Dat maakt de dienst maandag tijdens een conferentie bekend, volgens TechCrunch. Dit aantal bestaat uit 36 miljard uitgaande berichten en 18 miljard inkomende berichten. De populaire chat-app verwerkt daarmee dagelijks mogelijk meer berichten dan telecomproviders met hun sms-diensten. Het is bijzonder dat WhatsApp opnieuw cijfers bekendmaakt: de online berichtendienst doet veelal geheimzinnig over het aantal gebruikers en verwerkte WhatsApp berichten.

Daarnaast meldt WhatsApp dat ze 430 miljoen gebruikers hebben die maandelijks actief zijn. En dat is best wel knap voor een bedrijf dat maar 50 werknemers heeft en weinig geld aan advertenties heeft uitgegeven. Nederland is daarbij met uitstek een WhatsApp-land – de app staat al jaren in de toplijsten van meest populaire apps.

Ook meldt WhatsApp dat zij geen plannen hebben voor advertenties, games of andere “gimmicks”, zoals verdwijnende foto’s.

Lees verder na de advertentie.

Alles uit WhatsApp halen?

Lees ook alles wat je moet weten over WhatsApp Android en de beste keuze voor een WhatsApp alternatief.

WhatsApp nieuws

Download WhatsApp

WhatsApp is gratis in Google Play te downloaden. Gebruikers kunnen voor 0,99 dollar per jaar een WhatsApp Android-abonnement afsluiten. In Nederland rekent WhatsApp 0,89 euro per jaar. Het is ook mogelijk om voor 2,40 euro of 3,34 euro een abonnement voor respectievelijk drie en vijf jaar af te sluiten. Betalen kan middels creditcard en PayPal.

Download: WhatsApp (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu