De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

WhatsApp-update laat gebruikers elk type bestand delen

Thomas Haenen
13 juli 2017, 13:36
1 min leestijd
WhatsApp-update laat gebruikers elk type bestand delen

WhatsApp heeft nu ondersteuning voor meer bestandstypes. Zo kun je elk soort bijlage gemakkelijk versturen naar iedereen in je contactenlijst.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp bestanden versturen: nu met meer opties

Hoewel WhatsApp je al geruime tijd de optie biedt om bestanden te versturen, was die functionaliteit beperkt. Naast foto’s, Office-documenten en pdf-bestanden kon je niets anders met gebruikers delen. Dat probleem wordt nu aangepakt door een update.

De nieuwste versie van WhatsApp laat gebruikers elk bestandstype delen. Denk bijvoorbeeld aan apk-bestanden om apps met vrienden te delen, of zip-bestanden waarmee je in één keer een hele map vol data deelt. Het delen van de bestanden werkt op dezelfde manier als voorheen. In de app druk je op de paperclip rechtsonder in beeld, en kies je vervolgens het type bestand dat je wilt versturen.

whatsapp bestanden versturen

Ook bestaande bestandstypes profiteren van de update. JPEG-afbeeldingen werden voorheen verkleind in omvang. Met compressie werd het bestand minder groot, maar ging ook de beeldkwaliteit achteruit. Na het installeren van de updates worden afbeeldingen zonder compressie verzonden. Verstuur je meerdere foto’s in één keer, dan worden ze bovendien gebundeld.

Helemaal zonder beperkingen is het systeem overigens niet. Een bestand dat je via je Android-smartphone verstuurt, mag maximaal 100MB groot zijn. Verstuur je via WhatsApp Web, dan ligt de limiet zelfs nog ietsje lager: maximaal 64MB. Tot slot is de interface voor bellen via WhatsApp lichtelijk aangepast. Als iemand opbelt neem je nu op door omhoog te swipen, in plaats van naar rechts.

WhatsApp voor Android downloaden

WhatsApp is via onderstaande link te downloaden. De app is gratis en werkt op vrijwel elke recente Android-smartphone.

Download WhatsApp in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu