De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

WhatsApp Beta voegt optie voor videobellen toe

Thomas Haenen
25 oktober 2016, 9:13
2 min leestijd
WhatsApp Beta voegt optie voor videobellen toe

Straks kun je ook videogesprekken voeren via WhatsApp. De functie nu al beschikbaar in de bètaversie van de populaire berichtendienst.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp Beta videobellen

WhatsApp Beta 2.16.318 wordt sinds vannacht uitgerold via de Play Store en voegt de mogelijkheid om te videobellen toe. Na het installeren van de laatste update kun je niet alleen een audio- maar ook een videogesprek voeren.

De functie werkt precies zoals je zou verwachten: druk je rechtsboven in een gesprek op de belknop, dan krijg je nu de keuze tussen audio en video. Kies je voor video, dan krijg je schermvullend je contact in beeld met rechtsonder een kleine preview van wat jouw camera toont. Verdere functies en fratsen ontbreken.

WhatsApp Beta videobellen

Vooralsnog zijn videogesprekken alleen beschikbaar in de WhatsApp Beta. Je kunt dus alleen een gesprek starten als één van je contacten ook van de nieuwe software voorzien is. De optie zal waarschijnlijk binnen enkele weken worden uitgerold naar de ‘gewone’ versie van WhatsApp.

WhatsApp is de voorbije weken voorzien van verschillende forse nieuwe features. Zo kun je sinds kort tekenen op foto’s en er stickers aan toevoegen, waarmee het bedrijf de concurrentie aangaat met Snapchat. En net als Twitter en Telegram is het nu mogelijk om andere gebruikers te taggen in een groepsgesprek om hun aandacht te krijgen.

Met videogesprekken lijkt WhatsApp de concurrentie aan te gaan met onder andere Duo, de onlangs gelanceerde videochat-app van Google. Duo is een app die enkel en alleen gebruikt kan worden voor videogesprekken, terwijl WhatsApp ook andere opties biedt. Bovendien beschikt de chat-app over meer dan een miljard gebruikers, waardoor de kans een stuk groter is dat je je vrienden tegen komt.

WhatsApp Beta downloaden

De laatste WhatsApp-versie kan gedownload worden via onderstaande link naar APK Mirror. Volg vervolgens onze instructies voor het installeren van losse apk-bestanden op je Android-smartphone.

Download WhatsApp via APK Mirror (gratis)

Lees het laatste nieuws over WhatsApp

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu