De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

WhatsApp nu te beveiligen met je vingerafdruk: zo werkt het

Colin Baak
31 oktober 2019, 16:33
1 min leestijd
WhatsApp nu te beveiligen met je vingerafdruk: zo werkt het

Het heeft even geduurd, maar WhatsApp heeft beveiliging via een vingerafdruk officieel toegevoegd aan de populaire chat-app. Voor bètagebruikers was deze functie al even beschikbaar.

Beveiliging via vingerafdruk van WhatsApp voor iedereen

WhatsApp laat weten dat het begonnen is met de uitrol van een nieuwe beveiligingsfunctie voor iedereen. Zo is het mogelijk om de app te ontgrendelen met je vingerafdruk. Simpel, snel en veilig en met al die persoonlijke gesprekken en verstuurde bestanden erg fijn.

Geruchten over de invoering van deze beveiligingsmaatregel verschenen al aan het begin van dit jaar. Ook was de functie al even te gebruiken voor bètagebruikers van de chat-app. Om de vingerafdrukvergrending in te schakelen, volg je onderstaande stappen.

  1. Open WhatsApp en klik rechtsboven op de drie puntjes;
  2. Klik op ‘Instellingen’ en kies voor ‘Account’;
  3. Klik op ‘Privacy’ en selecteer de onderste optie ‘Vingerafdrukvergrendeling’;
  4. Vink het schuifje rechtsboven aan en kies na welke tijd de vergrendeling actief moet worden.WhatsApp - vingerafdrukvergrendeling

Lees ook: Hoe word ik bètatester van WhatsApp?

Naast het aan- en uitschakelen van de functie, kun je dus ook een timer instellen. Daarbij heb je de keuze om WhatsApp direct te vergrendelen, na één minuut of na dertig minuten. Als je een binnenkomende oproep krijgt via de app, kun je die gewoon direct aannemen.

Updaten maar

Ben je geen bètatester en zie je deze mogelijkheid nog niet? Duik dan de Play Store in om de nieuwste update te downloaden. Heb je dat al wel gedaan, maar kun je je vingerafdruk nog steeds niet instellen? Dan is het een kwestie van eventjes wachten, totdat jij ook de juiste update aangeboden krijgt.

→ Download WhatsApp in de Play Store (gratis)

Lees het laatste nieuws over WhatsApp

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu