WhatsApp Business in Nederland beschikbaar: dit moet je weten

Thomas Haenen
30 januari 2018, 9:51
2 min leestijd
WhatsApp Business in Nederland beschikbaar: dit moet je weten

WhatsApp Business is vanaf vandaag beschikbaar in Nederland. De app voor bedrijven betekent mogelijk grote veranderingen voor je favoriete berichtendienst.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp Business beschikbaar voor bedrijven

WhatsApp Business is klaar voor het Nederlandse publiek. Na verschillende bètatests eind vorig jaar en een uitrol in een select groepje landen is de app nu ook hier beschikbaar. Met WhatsApp Business komt de berichtendienst eindelijk zakelijke gebruikers tegemoet. Veel bedrijven gebruiken de app nu al, maar dat vereist nog aardig wat gedoe.

Omdat WhatsApp vooral ingestoken is op persoonlijk gebruik, kun je een account niet zomaar op meerdere smartphones tegelijk zetten. Ook voor eenmanszaken die zowel een privé als zakelijk nummer hebben is het niet ideaal.

WhatsApp Business download

Wat verandert er voor bedrijven?

Bedrijven kunnen straks hun accounts delen en verspreiden over meerdere medewerkers. Ook kunnen er automatische antwoorden ingesteld worden, zoals berichten wanneer het bedrijf gesloten is, of antwoorden op veelgestelde vragen. Daarmee wordt het een stuk makkelijker om WhatsApp te gebruiken als alternatief voor traditionele klantenservice. Bedrijven krijgen bovendien statistieken te zien over de gemiddelde reactietijd en hoeveel verstuurde berichten gelezen zijn.

Bovendien krijgen bedrijven hun eigen aangepaste profielen. Open je zo’n profiel, dan zie je de openingstijden, het adres en een korte beschrijving van het bedrijf. Grotere bedrijven worden bovendien geverifieerd, zodat je zeker weet dat je niet met een nepaccount te maken hebt.

WhatsApp Business download

Wat verandert er voor gewone gebruikers?

Bedrijven als KLM hebben al aangegeven binnenkort WhatsApp Business te gaan gebruiken. Heb je een vraag over je vlucht, dan kun je KLM direct bereiken via WhatsApp. Met automatische vragen en antwoorden heb je sneller een reactie, of is het voor medewerkers makkelijker om een antwoord voor je te vinden.

Ook komt er een duidelijker onderscheid tussen gewone accounts en zakelijke accounts. Daardoor is WhatsApp straks niet meer alleen een dienst voor privéberichten, maar ook geschikt voor gesprekken met allerlei bedrijven. Van eenmanszaak tot multinational: in theorie kun je ze straks allemaal via dezelfde app bereiken.

WhatsApp Business beschikbaar

Vooralsnog is WhatsApp Business gratis, maar in de toekomst moeten bedrijven wel betalen voor het gebruik ervan. Wat de kosten daarvoor precies zijn, is nog onbekend. Je kunt de app via onderstaande link in de Play Store vinden.

Download WhatsApp Business in Google Play (gratis)

Lees het laatste nieuws over WhatsApp

Bron: WhatsApp
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu