De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

Laatste bètaversie WhatsApp biedt nieuwe camerafuncties

Jarno Stinissen
1 april 2016, 12:25
1 min leestijd
Laatste bètaversie WhatsApp biedt nieuwe camerafuncties

In de nieuwste bètaversie van WhatsApp is de ingebouwde camera-interface op de schop gegaan, waardoor de applicatie nog mooier oogt dan voorheen.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp camera-interface

Eén van de dingen die lange tijd onveranderd zijn gebleven bij  WhatsApp is de camera-interface. Terwijl de app tegenwoordig het fraaie Material Design hanteert, bleef de logge camera-interface bestaan. In versie 2.16.4 is hier verandering in gekomen. Op de foto’s hieronder zie je wat er precies verandert is.

whatsapp camera-interface

De grote blauwe knop in het midden is samen met de flits- en camera-icoontjes verdwenen. In plaats daarvan knip je nu foto’s met een witte knop op het scherm. Wanneer je deze ingedrukt houdt, kun je er ook video’s mee schieten. De witte knop kleurt dan rood, totdat je stopt met opnemen. Dit doe je door je vinger van het scherm te halen.

De afgelopen tijd heeft WhatsApp flink wat vernieuwingen doorgevoerd. Zo is er sinds kort de mogelijkheid om teksten cursief, dikgedrukt en doorgestreept te maken. Ook  is er een quick reply-functie beschikbaar geworden, waarmee je veel sneller op inkomende berichten kunt reageren.

WhatsApp downloaden

WhatsApp 2.16.4 is via deze link als apk-bestand te downloaden. De verwachting is dat nieuwe versie binnenkort via Google Play wordt uitgerold. Lees ook onze tip hoe je apk-bestanden op je Android installeert.

Download WhatsApp  in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu