Dit zijn de 3 nieuwe camerafuncties van WhatsApp

Thomas Haenen
4 oktober 2016, 9:03
2 min leestijd
Dit zijn de 3 nieuwe camerafuncties van WhatsApp

De nieuwe WhatsApp-update voegt verschillende camerafuncties toe aan de populaire chat-app. Zo kun je emojistickers toevoegen aan je kiekjes en slimmere selfies maken.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp camerafuncties

De nieuwe functies waren al een tijdje beschikbaar in de WhatsApp Beta maar worden vanaf vandaag uitgerold voor het grote publiek. Android-gebruikers hebben de primeur, want een update voor de iPhone-versie van WhatsApp wordt pas later uitgerold. Je krijgt automatisch een notificatie zodra de nieuwe software klaarstaat in de Play Store. Wij hebben de drie nieuwe WhatsApp camerafuncties voor je op een rij gezet.

whatsapp-fotobewerking

1. Bewerkingsopties voor je foto’s: emoji’s, tekst en meer

Net als Snapchat en Telegram beschikt WhatsApp nu over de mogelijkheid om je foto’s te voorzien van stickers en tekeningen. Plak emoji’s over het hoofd van je vrienden, teken wat rare vormen op je huisdieren, of voorzie het geheel van een pakkende tekst. Als je een foto probeert door te sturen naar een contact, verschijnt rechtsboven in beeld een knop om emoji’s of andere bewerkingsopties toe te passen. Ook video’s kunnen op dezelfde manier bewerkt worden.

2. Flitsen met je frontcamera

Steeds meer smartphones beschikken over een flitser aan de voorkant. Zo kun je ook in het donker nog selfies maken. Helaas zit deze functie nog niet op elk toestel, maar WhatsApp heeft daar een oplossing voor. In situaties met weinig licht zal de app een felle flits maken met het scherm vlak voor de foto gemaakt wordt. Zo heb je alles toch nog helder en duidelijk in beeld.

3. Zoomfunctie voor video’s

Tot slot is er een zoomfunctie toegevoegd voor het maken van video’s. Dat gaat simpelweg door omhoog of omlaag te swipen over het scherm. Switchen tussen de camera voorop en achterop doe je door te dubbeltikken op het scherm.

WhatsApp voor Android

WhatsApp downloaden kan gratis via onderstaande link naar de Play Store. De app werkt op vrijwel elke versie van Android en vereist slechts enkele MB’s aan opslagruimte.

Download WhatsApp in Google Play (gratis)

Lees het laatste nieuws over WhatsApp

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu