WhatsApp en PingChat!: sms’en zonder te betalen

Redactie
17 oktober 2010, 17:22
2 min leestijd
WhatsApp en PingChat!: sms’en zonder te betalen
sms

Is het nog van deze tijd om met smartphones naar elkaar te sms’en? Ja, maar een verandering zit er zeker aan te komen. Dat wanneer je een bericht wilt sturen, je niet langer meer naar de ‘Berichten’-applicatie gaat, maar WhatsApp of PingChat! gebruikt. Android Planet zet twee sms-vervangers naast elkaar: WhatsApp en PingChat!

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp

whatsapp

WhatsApp is de beste crossplatform sms-applicatie die er momenteel is. Met de app kun je gemakkelijk een bericht maken en versturen naar iemand die ook WhatsApp heeft. Voeg een foto, filmpje of geluidsbestand toe aan berichtje en verstuur deze naar één van je vrienden. Het grote voordeel van WhatsApp is dat de app gemakkelijk communiceert tussen verschillende mobiele besturingssystemen. Zo stuur je gratis een bericht naar een Blackberry, iPhone of natuurlijk een Android. En een hele handige feature is dat WhatsApp in je contactenlijst speurt naar contacten die ook WhatsApp hebben. Vervolgens worden deze contacten in de contactenlijst van WhatsApp geplaatst. Nadeel is alleen dat deze app een trial van 90 dagen heeft en je vervolgens er wel voor moet betalen. Nog een nadeel is dat niet iedereen WhatsApp heeft, omdat de meesten Ping! hebben, die er eerder was.

Klik hier om het APK’tje te downloaden.

PingChat!

pingchat

PingChat! komt oorspronkelijk van de Blackberry vandaan en is daar heel bekend geworden. PingChat! is ook een goede gratis sms-applicatie. Ook bij PingChat! is het mogelijk om een foto, filmpje of geluidsbestand aan een bericht toe te voegen, in tegenstelling tot traditionele sms’jes. Maar bij Android heeft de app nog een paar bugs wat betreft crossplatform mogelijkheden. Zo kun je een bericht versturen naar een iPhone 3G, maar dan duurt het 15 minuten voordat die aankomt. En of die dan aankomt is soms nog de vraag! Gelukkig zijn er geen problemen tussen Android-telefoons onderling. Het nadeel van WhatsApp is weer het voordeel van PingChat!: veel mensen met een iPhone en Blackberry hebben PingChat! al. De ontwikkelaar van PingChat! brengt binnenkort de tweede versie uit, waarmee je nog gemakkelijker berichten verstuurt naar een iPhone, iPad, iPod Touch, Android en BlackBerry. Voor beide apps heb je Android 2.1 of hoger nodig.

Conclusie

De keuze is aan jou: wordt het WhatsApp of PingChat!? Eén ding is zeker: wil je een berichtje sturen naar iemand met een Nokia 3310? Dan blijft het bij het oude sms’en.

Dit artikel is geschreven door Sean Hangel. Lijkt het jou net als Sean leuk om eens een artikel te schrijven voor Android Planet? Neem contact met ons op en wellicht staat jouw artikel binnenkort op het grootste Android-blog van Nederland.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu