De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

‘WhatsApp krijgt functie om gesprekken op te nemen’

Gijs Ettes
13 oktober 2014, 9:15
1 min leestijd
‘WhatsApp krijgt functie om gesprekken op te nemen’
WhatsApp opnemen

Het was al bekend dat een toekomstige versie van WhatsApp  wordt voorzien van een belfunctie via voip, maar volgens Geektime zal de chat-app meteen ook de mogelijkheid krijgen op gesprekken op te nemen. Er zijn momenteel al apps als Skype die de functionaliteit bieden om  voip-gesprekken op te nemen, maar dit kan alleen middels een plug-in. Bij WhatsApp moet de optie standaard beschikbaar worden.

In Nederland is het – in tegenstelling tot sommige Amerikaanse staten – legaal om telefoongesprekken op te nemen. Als je zelf deel uitmaakt van het gesprek is dat geen probleem. Ook bedrijven als banken en callcenters nemen al jaren telefoongesprekken op om hun dienstverlening te verbeteren. Zij moeten wel aangeven waarvoor ze een opname gebruiken en vooraf hierover een melding doen.

Lees verder na de advertentie.

Meer over WhatsApp

De WhatsApp-functie om voip-gesprekken te voeren en op te nemen is momenteel nog niet beschikbaar, maar moet dat op korte termijn wel worden. De laatste update van de app voerde alleen enkele bugfixes door en de maakte het mogelijk om onderschriften toe te voegen aan foto’s en video’s. Wereldschokkend is de nieuwe functie niet; het houdt gewoon in dat een tekstbericht en foto in één spraakbubbel worden samengevoegd.

Download WhatsApp in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu