De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

WhatsApp onverminderd populair: 700 miljoen actieve gebruikers

Gijs Ettes
7 januari 2015, 9:03
2 min leestijd
WhatsApp onverminderd populair: 700 miljoen actieve gebruikers

WhatsApp heeft momenteel 700 miljoen actieve gebruikers per maand, zo heeft Jan Koum, de voormalige ceo van het bedrijf laten weten  op Facebook.

Lees verder na de advertentie.

Aantal WhatsApp-gebruikers groeit

Dagelijks sturen WhatsApp-gebruikers meer dan 30 miljard berichten naar elkaar. De populaire chat-app blijft groeien; in augustus vorig jaar had WhatsApp immers nog 600 miljoen maandelijks actieve gebruikers en ten tijde van de overname door Facebook (begin 2014) lag dat aantal rond de 450 miljoen. WhatsApp opereert overigens nog steeds als zelfstandig bedrijf binnen Facebook met Koum aan het hoofd.

Volgens de topman kunnen we in 2015 de nodige vernieuwingen verwachten, waaronder wellicht  een ingebouwde belfunctie. Daar zijn de afgelopen maanden in ieder geval al de nodige geruchten over de revue gepasseerd. Ook komt er mogelijk later dit jaar een webversie die het mogelijk maakt om WhatsApp via een browser op je pc of Mac te benaderen. Momenteel heb je hiervoor nog een apart programma  als AirDroid 3 nodig.

whatsapp-gebruikers

Versleutelde chatberichten

WhatsApp is sinds eind 2014 stukken veiliger

Medio november 2014 werd achter de schermen een belangrijke update voor WhatsApp uitgerold. Sinds dat moment versleutelt de chat-app standaard berichten die worden verzonden, zodat de inhoud ervan alleen voor de ontvanger zichtbaar is. WhatsApp heeft samengewerkt met Open Whisper Systems om de encryptietechnologie te ontwikkelen en in de onlineberichtendienst te integreren.

De app maakt gebruik van end-to-end-encryptie, waarbij de inhoud van een verstuurd bericht specifiek wordt versleuteld voor de ontvanger. Omdat alleen de ontvanger de sleutel heeft om het bericht te ontsleutelen, is de inhoud alleen voor hem of haar beschikbaar. Telegram biedt een soortgelijke end-to-end-encryptie al langer aan, al moet je die wel zelf inschakelen.

Bekijk ook onze lijst met 4 Android-apps om veilig en berichten te versturen.

Het laatste nieuws over WhatsApp

WhatsApp downloaden

WhatsApp is gratis te downloaden in Google Play, maar vergt wel een abonnement van 0,75 euro per jaar. Het eerste jaar is gratis.

Download WhatsApp in Google Play (gratis)

Bron: Facebook
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu