Gelekt: straks WhatsApp-gesprekken eeuwig dempen
Rens Blom

Een WhatsApp-gesprek dempen kan straks voor onbepaalde tijd. Dat blijkt uit informatie in een testversie van de chat-app. Nu kun je een persoonlijke of groepschat maximaal één jaar op stil zetten.

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

WhatsApp langer dempen

De aanwijzing om een WhatsApp-gesprek voor onbepaalde tijd te dempen, is afkomstig van de website WABetaInfo. Deze site publiceert regelmatig over onaangekondigde veranderingen in WhatsApp en heeft het bijna altijd bij het juiste eind.

Volgens de site bevat versie 2.20.197.3 van WhatsApp de mogelijkheid om een persoonlijk gesprek of groepschat ‘Altijd’ te negeren. Die optie zit niet in de huidige app. Nu kun je kiezen uit acht uur, één dag of één jaar. Je krijgt gedurende die periode geen meldingen van het gesprek, maar kan alle berichten wel lezen en beantwoorden. De één jaar-optie maakt straks plaats voor ‘Altijd’.

Release nog onbekend

Het is nog onduidelijk wanneer WhatsApp de feature publiekelijk beschikbaar stelt. De ervaring leert dat dit een paar dagen kan duren, maar ook weken tot zelfs maanden. Zo namen de ontwikkelaars heel lang de tijd om WhatsApp een donkere modus te geven en liet de stickerfunctie ook maanden op zich wachten.

Lees ook

Het ligt overigens in de lijn der verwachting dat de ‘Altijd’-dempen-feature straks ook beschikbaar komt voor iPhone-gebruikers.

Altijd snel op het hoogte zijn van het laatste WhatsApp-nieuws? Download de Android Planet-app of schrijf je in voor onze nieuwsbrief!

Lees het laatste nieuws over WhatsApp

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.