WhatsApp laat je nu gif-bestanden bekijken vanuit Android-app

Lars Paymans
2 november 2016, 15:14
1 min leestijd
WhatsApp laat je nu gif-bestanden bekijken vanuit Android-app

Het heeft even geduurd, maar WhatsApp heeft eindelijk gif-ondersteuning toegevoegd aan de Android-app. Gek genoeg is het alleen nog niet mogelijk om snel en gemakkelijk een gif te versturen met de berichtendienst.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp gif nu te bekijken vanuit app

Om de WhatsApp gif-functie te gebruiken, hoef je de app niet te updaten. Check echter wel even of de berichtendienst op de meest recente versie draait om er zeker van te zijn dat je straks niet tegen problemen aanloopt.

Hoewel mensen al jaren vragen voor gif-ondersteuning, is de functie nog verre van ideaal. Je kunt gif-bestanden vanaf nu bekijken en afspelen in de app, maar er is nog steeds geen mogelijkheid om in WhatsApp naar een gif te zoeken.

WhatsApp gif

Volledige uitrol binnenkort?

iOS-gebruikers kunnen hiervoor uitwijken naar de Giphy-app, om op die manier een gif te zoeken, maar op Android werkt dit niet. De enige manier om op Android ook zelf een gif te versturen, is door de bèta van WhatsApp te installeren. Nu de functie echter op iOS al aanwezig is, zal het niet lang meer duren totdat hij ook op Android arriveert.

WhatsApp zal daarnaast in de nabije toekomst ongetwijfeld een manier toevoegen om vanuit de app naar gifs te zoeken. Vooralsnog kun je nu in ieder geval de gifs die je van vrienden ontvangt in je WhatsApp-chat bekijken, zonder daar de WhatsApp-app voor te verlaten.

Download WhatsApp in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu