De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

WhatsApp krijgt Google Drive-integratie voor opslaan back-ups

Wouter Nijsen
7 oktober 2015, 19:19
1 min leestijd
WhatsApp krijgt Google Drive-integratie voor opslaan back-ups

Google en WhatsApp gaan een samenwerking aan om Google Drive-integratie naar WhatsApp te brengen. De functie  wordt de komende maanden voor iedereen beschikbaar.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp Google Drive-integratie

Eerder dit jaar werd het voor verschillende WhatsApp-gebruikers mogelijk  om hun gespreksgeschiedenis en ontvangen en verzonden  foto`s naar Google Drive te back-uppen. De functie verdween na een tijdje, maar nu is bekend dat alle gebruikers in de komende maanden hun data kunnen opslaan in Drive. Naast gespreksgeschiedenis en foto`s wordt het ook mogelijk om audioberichten en video`s automatisch naar  Google Drive te back-uppen.

WhatsApp Googlr Drive

Een handige functie, omdat je zo probleemloos van Android-toestel kunt switchen, zonder dat al je data uit WhatsApp verloren gaat. Met een paar tikjes zet je simpelweg alle data naar  een nieuwe smartphone over. De back-up-functie is te vinden onder ‘Instellingen > Chats en oproepen > Chat back-up’. Hier kan ook worden bepaald wanneer (dagelijks, wekelijks of maandelijks) een back-up wordt gemaakt.

De Google Drive-integratie voor WhatsApp wordt de komende maanden naar alle gebruikers uitgerold, wat betekent dat het nog even  kan duren voordat je met de functie aan de slag kunt. Wel is  versie 2.12.302 van de chat-app beschikbaar gemaakt. Die zorgde er bij ondergetekende voor dat de Google Drive-functie verscheen. De nieuwste versie van WhatsApp is via deze link te downloaden. Lees ook onze tip hoe je apk-bestanden op je Android installeert.

Lees het laatste nieuws over WhatsApp

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu