De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

WhatsApp blijft groeien: 100 miljoen nieuwe gebruikers in vier maanden

Redactie
25 augustus 2014, 11:31
2 min leestijd
WhatsApp blijft groeien: 100 miljoen nieuwe gebruikers in vier maanden
WhatsApp groei

WhatsApp blijft, ondanks de vele kritiek op de overname door Facebook, maar groeien. De populaire online berichtendienst is in vier maanden tijd met ruim 100 miljoen gebruikers gegroeid. De nieuwe cijfers, die door WhatsApp-ceo Jan Koum via Twitter bekend zijn gemaakt, laten zien dat de chat-app nu een gebruikersaantal van 600 miljoen heeft.

Eind april was dit aantal nog 500 miljoen en rond de overname door Facebook gebruikten nog ‘maar’ 450 miljoen mensen WhatsApp. Die enorme WhatsApp groei valt mogelijk te danken aan de enorme stabiliteit en focus van de app. De dienst is zeer stabiel, voegt geen overbodige extra’s (stickers en games, bijvoorbeeld) toe en het is zo gemakkelijk dat iedereen de dienst kan gebruiken.

Lees verder na de advertentie.

WeChat, Facebook Messenger, Line, Hangouts

Berichtendiensten die in de nek van WhatsApp hijgen, zijn onder andere WeChat, Facebook Messenger, Line, Snapchat en Hangouts. Daarvan is WeChat – dat met name in Azië wordt gebruikt – de grootste, met 400 miljoen actieve gebruikers. Ook Line is groot in Azië en zegt meer dan 400 miljoen gebruikers te hebben, maar dit zijn enkel geregistreerde gebruikers. Dat laat Koum ook in zijn tweet weten: “Er bestaat een verschil tussen actieve en geregistreerde gebruikers”, aldus de WhatsApp-ceo. Het aantal geregistreerde gebruikers ligt veelal veel hoger dan actieve gebruikers.

Waarschijnlijk ligt het aantal Snapchat-gebruikers ook erg hoog, maar Snapchat meldt aan AndroidPlanet dat het geen specifieke informatie over gebruikersaantallen bekendmaakt – alleen als zij het zelf naar buiten brengen. Ook Facebook Messenger is een grote speler, met zo’n 200 miljoen gebruikers in april van dit jaar. Van Hangouts zijn geen gebruikersstatistieken bekend.

Wil je een WhatsApp-alternatief?

Lees ook de beste keuze voor een WhatsApp alternatief.

Het laatste WhatsApp-nieuws

Download

WhatsApp is gratis te downloaden in Google Play, maar vergt wel een abonnement van 0,75 euro per jaar. Het eerste jaar is gratis.

Download WhatsApp in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu