De Samsung Galaxy S22 5G nu met €100,- cashback!

Zo deel je links naar een WhatsApp-groepsgesprek

Thomas Haenen
27 september 2016, 15:51
2 min leestijd
Zo deel je links naar een WhatsApp-groepsgesprek

Andere mensen uitnodigen voor een WhatsApp-groep wordt straks een stuk makkelijker. De WhatsApp-bèta geeft gebruikers de mogelijkheid om een lid te worden van een groep met een link of qr-code.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp groepsgesprek link

Wil je andere mensen aan een WhatsApp-groep toevoegen, dan moet je ze nu nog in je contactenlijst hebben staan. In WhatsApp-bèta 2.16.281, die sinds vannacht beschikbaar is, zijn er echter ook andere opties te vinden. Zo kun je een link genereren waarmee andere gebruikers met een enkele klik zichzelf kunnen toevoegen aan je groep.

Aan de nieuwe functie zitten wel enkele beperkingen, om te voorkomen dat je groepen worden overspoeld met nieuwe aanmeldingen. Zo kan alleen de beheerder van een groep een link aanmaken. Ook kun je de link intrekken, waarna er geen nieuwe mensen meer gebruik van kunnen maken. Mocht je de link per ongeluk laten rondslingeren, dan hoef je je geen zorgen te maken: nieuwe leden van je groep kunnen de chatgeschiedenis van de groep niet inzien.

De links naar WhatsApp groepsgesprekken kunnen vanuit de app ook gedeeld worden met nfc-tags en qr-codes. De qr-code kan vervolgens met je camera ingescand om de link automatisch te openen op je smartphones. Met een nfc-tag wordt de informatie opgeslagen op een kleine chip die je overal kunt plakken. Je hoeft enkel je telefoon tegen de tag te duwen om de link te openen. Zo kun je bijvoorbeeld een nfc-tag ophangen bij de ingang van je feestje. Je vrienden en collega’s zitten zo in een handomdraai in een groep waar ze foto’s kunnen delen.

WhatsApp downloaden

WhatsApp 2.16.281 is vooralsnog enkel beschikbaar als bèta. De nieuwe functie wordt vermoedelijk binnen enkele weken uitgerold naar een breder publiek. Mocht je niet kunnen wachten, dan kun je het installatiebestand downloaden via APK Mirror. Lees hier meer over het installeren van apk-bestanden op je Android-smartphone.

Download WhatsApp in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu
Nieuws Tips Apps Reviews Thema's Video's