WhatsApp laat je nu groepsgesprekken met 256 man voeren

Redactie
5 februari 2016, 12:06
1 min leestijd
WhatsApp laat je nu groepsgesprekken met 256 man voeren

WhatsApp  heeft een vernieuwing in zijn apps voor Android en iOS doorgevoerd waardoor het mogelijk is om groepsgesprekken te voeren met maximaal 256 gebruikers.

Lees verder na de advertentie.

Grotere WhatsApp-groepsgesprekken

WhatsApp-groepsgesprekken

Tot dusver kon je maximaal 100 man toevoegen aan WhatsApp-groepsgesprekken. Met versie 2.12.437 is dat aantal dus meer dan verdubbeld tot 256 man. Voorlopig is de  vernieuwing  alleen beschikbaar voor Android- en iOS-gebruikers. Mensen met een BlackBerry of een Windows-telefoon  moeten nog even wachten.

Om grotere  WhatsApp-groepsgesprekken te voeren, dien  je de laatste versie van de app te downloaden  via de website van WhatsApp.  Verder lijken er geen veranderingen te hebben plaatsgevonden. Het aanmaken van een groep gaat nog altijd hetzelfde, alleen kun je nu meer mensen toevoegen.

Ook goed nieuws voor Edge-gebruikers die WhatsApp Web graag willen uitproberen. De chatdienst heeft nu eindelijk ondersteuning voor de browser van Microsoft toegevoegd. Lees meer over het gebruik van  WhatsApp op je desktop.

1 miljard gebruikers

WhatsApp bereikte afgelopen week de mijlpaal van één miljard gebruikers. Dat nieuws volgde vlak na het bericht dat de chatdienst voortaan gratis is te gebruiken. Voorheen betaalde gebruikers  0,89 euro, maar dat bleek een drempel te zijn in landen waar creditcards minder gemeengoed zijn  dan in de VS. WhatsApp richt zijn verdienmodel nu op bedrijven.  Zij kunnen  via WhatsApp in contact komen met hun klanten, bijvoorbeeld middels  een klantenservice.

Mocht je 256 man in één chatgesprek te weinig vinden, dan kun je ook nog overstappen naar Telegram. De concurrerende chatdienst introduceerde in november vorig jaar de supergroep. Aan  een dergelijke groep kun je maar liefst 1000 man toevoegen. Een supergroep aanmaken is echter alleen mogelijk wanneer je groep van 200 man vol zit.

Lees het laatste nieuws over WhatsApp

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu