De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

WhatsApp werkt aan functie om live je locatie te delen

Rick van der Veer
18 april 2017, 11:55
2 min leestijd
WhatsApp werkt aan functie om live je locatie te delen

WhatsApp werkt aan een feature waarmee je live je locatie kan delen met je vrienden. Het delen van je live locatie via WhatsApp werd gevonden in de bèta van de app.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp live locatie delen

In de bètaversie van WhatsApp zijn meldingen gevonden van een feature waarmee je je live locatie kunt delen met je vrienden. In de nieuwste testversie van de app is een versie van de feature gevonden, die op moment van schrijven nog niet actief is.

Het delen van je live locatie gaat straks hetzelfde werken als hoe je nu een locatie deelt. Er is een extra optie toegevoegd aan het deelmenu, waarbij je kunt kiezen of je de plek waar je nu bent of een live locatie wil delen. Als je voor je live locatie kiest, kun je er daarnaast nog een opmerking aan toevoegen. Ook kun je het live bericht een beperkte levensduur meegeven, zodat de ontvanger je niet permanent kan volgen.

WhatsApp Live Locatie

Het is niet vreemd dat WhatsApp de mogelijkheden uitbreidt om je locatie te delen. Google Maps rolde onlangs een vergelijkbare realtime locatie-functie uit, waarbij vrienden jouw huidige locatie altijd in hun Google Maps-app kunnen zien. Hiervoor moet je uiteraard wel toestemming geven.

Naast het live delen van je locatie lijkt er meer aan te komen voor WhatsApp. In een bètaversie voor Windows Phone zijn verbeteringen gevonden voor het wijzigen van je nummer. Zo kan de app straks automatisch notificaties naar je contacten sturen als je een ander nummer hebt, en blijven al je chats en groepen bewaard. Doorgaans heeft WhatsApp op alle platformen dezelfde mogelijkheden, wat het aannemelijk maakt dat ook de Android-versie zo verbeterd wordt.

WhatsApp downloaden

Via onderstaande link kun je WhatsApp gratis downloaden uit de Google Play Store. De app draait op alle smartphones met Android 4.0 of nieuwer. Je kunt ook de bètaversie van WhatsApp uitproberen. Hiervoor moet je je wel aanmelden via deze pagina in de Play Store, waarna de app zich vanzelf bijwerkt naar de nieuwste testversie.

Download WhatsApp in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu