De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Met WhatsApp Live Location Tracking-update kun je straks je vrienden stalken

Thomas Haenen
30 januari 2017, 15:15
2 min leestijd
Met WhatsApp Live Location Tracking-update kun je straks je vrienden stalken

WhatsApp werkt aan een manier om constant op de hoogte te blijven van de locatie van je vrienden. Dat moet het onder andere makkelijker te maken om ergens samen af te spreken.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp Live Location Tracking

De functie heet Live Location Tracking en werd ontdekt in een recente bèta van de berichtendienst. Open je de instellingen van een WhatsApp-chatgroep, dan staat daar in de betá ook de optie ‘Show my Friends’. Ook kun je via instellingen aangeven of je locatie gedeeld mag worden met vrienden.

Je kunt ervoor kiezen om je locatie één, twee of vijf minuten te delen, of onbeperkt. De eerste opties zijn bijvoorbeeld handig als je ergens wil afspreken; met de optie weet je direct waar iedereen is, zonder dat je continu losse locaties doorstuurt om elkaar te vinden. Ben je liever altijd op de hoogte van de locatie van je partner of familieleden, dan kun je daar dus ook voor kiezen.

WhatsApp Live Location Tracking dook voor het eerst op in versie 2.16.399 van de WhatsApp-bèta. Doorgaans worden nieuwe functies enkele weken later uitgerold naar de definitieve versie van de app, al kan WhatsApp er ook voor kiezen om de locatie-opties voortijdig weer te schrappen. Niet elke nieuwe functie die het bedrijf introduceert haalt de definitieve versie van de berichtendienst.

Het delen van je locatie met je vrienden zou volledig optioneel zijn. Schakel je het niet in bij je instellingen, dan blijft je locatie gewoon onbekend. Het is nog onduidelijk of je ervoor kunt kiezen om je locatie slechts met een select groepje vrienden te delen.

De ontwikkelaars van WhatsApp zijn niet de enigen die zich bijhouden met het delen van locaties. Google introduceerde eind vorig jaar Vertrouwde Contacten, een app die enkel en alleen bedoeld is om je locatie te delen met specifieke contacten. Als je offline gaat wordt je laatst-bekende locatie onthouden, wat handig kan zijn in noodgevallen.

WhatsApp downloaden

Je kunt WhatsApp downloaden in de Play Store via onderstaande link. De app is gratis en werkt op elk toestel met Android 4.0 of nieuwer.

Download WhatsApp in Google Play (gratis)

Via: Twitter
Bronnen afbeeldingen: WABetaInfo, WABetaInfo
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu