De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Met deze app ruim je gemakkelijk overbodige WhatsApp-foto’s op

Wouter Nijsen
9 mei 2016, 11:28
2 min leestijd
Met deze app ruim je gemakkelijk overbodige WhatsApp-foto’s op

Als je nog maar weinig opslagruimte vrij hebt op je Android-toestel, dan kan het de moeite waard zijn om de WhatsApp-map in te duiken en foto`s te wissen. Een nieuwe app helpt je hiermee.

Lees verder na de advertentie.

Dit doet WhatsApp Magic Cleaner

Als je WhatsApp lange tijd gebruikt, is de kans groot dat je smartphone vol staat met afbeeldingen  die je via de chat-app hebt ontvangen. Nu is het handig om bepaalde foto’s  te bewaren, maar het overgrote gedeelte van alle kiekjes heb je eigenlijk niet meer nodig, terwijl ze toch op je toestel blijven staan. Omdat het verwijderen van de  afbeeldingen nogal wat werk is, kun je de nieuwe app WhatsApp Magic Cleaner gebruiken.

WhatsApp Magic Cleaner gebruikt het zogeheten deep learning om overbodige plaatjes automatisch te herkennen en verwijderen. In de app tik je op de professor om alle WhatsApp-foto`s te analyseren, wat een aantal seconden duurt. Vervolgens worden alle plaatjes in mapjes verzameld, zoals `Scans`, `Greetings & Memes` en `Screenshots`. Zo vind je afzonderlijke foto`s makkelijker terug en kun je sneller bepalen of ze verwijderd moeten worden. Met de groene actieknop rechtsonder wis  je ze vervolgens.

Het is handig om de mappen goed te checken, omdat het kan voorkomen dat belangrijke foto`s ook als overbodig worden gemarkeerd. WhatsApp Magic Cleaner werkte bij ondergetekende in de meeste gevallen echter prima. De app is biedt een simpele  manier om snel je fotobibliotheek op te ruimen en opslagruimte vrij te maken.

In de instellingen van WhatsApp Magic Cleaner vind je de optie om de app alleen met een wifi-verbinding te gebruiken en notificaties te ontvangen. Vooral dat laatste is handig, omdat je zo automatisch een melding krijgt wanneer er weer een aantal overbodige afbeeldingen zijn om te verwijderen.

WhatsApp Magic Cleaner downloaden

Ook fijn is dat je de app gratis kunt downloaden. De applicatie is 8,5MB groot en werkt op alle apparaten met Android 4.0.3 of hoger.

Download WhatsApp Magic Cleaner in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu