WhatsApp krijgt ondersteuning voor Mentions in groepsgesprekken

Thomas Haenen
20 september 2016, 11:31
2 min leestijd
WhatsApp krijgt ondersteuning voor Mentions in groepsgesprekken

Zit je in een druk groepsgesprek maar wil je de aandacht trekken van één specifieke vriend of collega? Met WhatsApp mentions wordt het straks een stuk makkelijker ze te bereiken.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp mentions

Met mentions komt de populaire berichtendienst WhatsApp zijn drukste gebruikers tegemoet. Zit je in allerlei groepsgesprekken die je niet continu terugleest, maar wil je dat vrienden je toch op de belangrijkste feiten kunnen wijzen? Met de nieuwe functie kunnen ze je taggen in een specifiek bericht. Vervolgens krijg je een notificatie over dat specifieke bericht, zelfs als je de rest van het gesprek op stil gezet hebt.

Het taggen van vrienden of collega’s werkt net als op Facebook of Twitter. Je gebruikt het ‘@’-symbool in een bericht en noemt vervolgens de naam van de persoon die je wil mentionen. Na het versturen van het bericht krijgt de andere gebruiker er automatisch een notificatie van.

WhatsApp Mentions
Afbeelding: Android Central

De functie is te vinden in de laatste WhatsApp Beta met versienummer 2.16.272, die vannacht vrijgegeven werd. WhatsApp Mentions zullen vermoedelijk binnen enkele weken uitgerold worden naar de definitieve versie van die applicatie, waarna alle gebruikers er mee aan de slag kunnen.

WhatsApp voegde de afgelopen weken al verschillende grote features toe aan zijn app. Zo is het sinds kort mogelijk om emoji, tekst en andere stickers aan je foto’s en video’s toe te voegen. Ook werden de emoji op WhatsApp Web van een nieuwe look voorzien. De functies worden de komende weken geleidelijk uitgerold naar een groter publiek.

WhatsApp beta downloaden

Je kunt de laatste WhatsApp beta met Mentions downloaden via onderstaande link naar APK Mirror. Volg daarvoor onze instructies voor het installeren van apk-bestanden op je Android-smartphone. Je kunt je ook aanmelden voor de WhatsApp-bèta in de Play Store op deze pagina, waarna je automatisch de nieuwste versie ontvangt.

Download WhatsApp via APK Mirror (gratis)

Lees het laatste nieuws over WhatsApp

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu