De Samsung Galaxy A54: Ruil in en krijg tot €80 extra terug!

WhatsApp met Material Design nu in Google Play te downloaden

Gijs Ettes
13 mei 2015, 11:22
2 min leestijd
WhatsApp met Material Design nu in Google Play te downloaden

WhatsApp is door de makers eindelijk voorzien van het Material Design van Android Lollipop. Eerder was de app al via de officiële website van WhatsApp te downloaden en nu is hij ook in Google Play beschikbaar.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp met Material Design

De nieuwe versie van WhatsApp met Material Design is in  Google Play te vinden, of als apk-bestand te downloaden via deze link  (officiële website). In dat laatste geval is het wel zaak om  vóór installatie de optie ‘Onbekende bronnen’ in te schakelen  via ‘Instellingen > Beveiliging’. De laatste versie (2.12.82, 19MB) heeft een frissere look  met nieuwe kleuren, iconen en een iets andere indeling.

Bij het starten van de vernieuwde app vallen direct een aantal zaken op. Zo hebben de knoppen rechtsboven (zoeken, nieuw bericht en opties) een iets andere look en is het icoon voor de tekst ‘WhatsApp’ verdwenen. Ook is de bovenbalk waarin je schakelt tussen oproepen, chats en contacten platter, langer en voorzien van een andere kleur groen. Dit komt terug in elk scherm van de app.

Open je een chatgesprek, dan zul je ook opmerken dat de bovenbalk iets is veranderd. Verder zijn de tekstwolkjes van berichten die je stuurt iets donkerder en staat het vakje voor tekstinvoer onder in beeld nu los. De functionaliteit voor de knoppen onderin  (emoticons, verzenden en audio opnemen) zijn ongewijzigd, maar de desbetreffende icoontjes zien er net wat strakker uit en zijn helemaal in lijn met het design van Android Lollipop.

Tot slot nieuw is het menu dat je ziet als je op het paperclipje tikt. Hiermee kun je snel foto’s, video’s, audiobestanden, contacten en je locatie delen met je gesprekspartner. Onderstaande screenshot toont het nieuwe deelmenu.

whatsapp met material design

WhatsApp downloaden

Via onderstaande link kun je de laatste versie van WhatsApp met Material Design downloaden. Deze werkt met vrijwel alle Android-smartphones.

Download WhatsApp in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu