De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Laatste WhatsApp laat je nu officieel de middelvinger-emoji sturen

Redactie
29 juli 2015, 13:09
1 min leestijd
Laatste WhatsApp laat je nu officieel de middelvinger-emoji sturen

WhatsApp heeft een nieuwe update voor zijn Android-app uitgebracht waarmee het mogelijk wordt om een heuse middelvinger-emoji naar iemand te versturen. Dit was al langer mogelijk via een omweg.

Lees verder na de advertentie.

De middelvinger-emoji is een echte emoji. Een goedgekeurde emoji die je via een webpagina kunt kopiëren en vervolgens in WhatsApp kunt plakken. De app ondersteunt de middelvinger-emoji standaard, maar toonde ‘m niet in het overzicht wegens ethische redenen. Daar is nu verandering in gekomen, hoogstwaarschijnlijk omdat velen enthousiast gebruikmaken van de omweg om een middelvinger-emoji te versturen.

WhatsApp middelvinger-emoji

De middelvinger is in het emoji-overzicht te vinden bij alle andere hand- en vingergebaren. Ook zijn er verschillende kleuren voor de hand van de middelvinger te kiezen, wat sinds een recente update bij vrijwel alle ‘menselijke emoticons’ mogelijk is.

whatsapp-telegram

Daarnaast zijn in de nieuwe versie van WhatsApp verschillende  LGBT-emoticons toevoegd, die een meer diverser beeld van de wereld tonen. Dit zijn bijvoorbeeld stelletjes die bestaan uit man-man en vrouw-vrouw, of twee vrouwen of mannen die samen een kind hebben. Ook is er een emoticon met twee poppetjes met konijnenoren aanwezig.

Download WhatsApp

De update voor WhatsApp is enkel te downloaden als apk-bestand. Door  WhatsApp 2.12.208 handmatig te installeren, wordt de middelvinger-emoji aan de emoticonlijst toegevoegd.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu