WhatsApp laat je per contact notificatiegeluid en vibratie instellen

Redactie
22 juli 2015, 12:45
1 min leestijd
WhatsApp laat je per contact notificatiegeluid en vibratie instellen

WhatsApp heeft een nieuwe versie van zijn Android-app uitgebracht waarmee het mogelijk wordt om per contactpersoon of groepsgesprek de notificatie-instellingen aan te passen, zoals het geluid.

Lees verder na de advertentie.

Zodra je het venster van een gesprek met een contactpersoon of groep opent, krijg je een reeks opties te zien waarmee je de notificatie-instellingen kunt aanpassen. Dit is bijvoorbeeld handig om direct bij een melding te weten wie er een berichtje stuurt. Het is al langer mogelijk om verschillende instellingen te hanteren bij bijvoorbeeld groepsgesprekken en contacten, maar nu kun je bij iedereen heel nauwkeurig de meldingen beheren.

Zo stel je de WhatsApp notificaties per contact in

Bij een gesprek ga je naar de details van het chatgesprek, waar je een gedeelte met notificaties vindt. Hier kun je aangepaste meldingsinstellingen gebruiken, zoals een specifiek geluidje (voor een bericht of inkomende oproep), trilling of led-licht. Daarnaast kun je instellen of je een pop-up van het bericht op je scherm wilt ontvangen.

Verder is het met de laatste Android-versie van WhatsApp mogelijk om met de optie ‘markeer als gelezen’ gesprekken als ongelezen te markeren. De gesprekken worden vervolgens van een groen bolletje voorzien; een indicatie dat je ‘m niet moet vergeten. De ‘markeer als ongelezen’-optie zorgt er echter niet voor dat blauwe vinkjes of leesbevestigingen verdwijnen.

Download WhatsApp

Het apk-bestand van de nieuwe versie van WhatsApp is via de website van de online berichtendienst te downloaden.

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu