Nieuw nummer gemakkelijk delen dankzij WhatsApp-update
Michel van 't Klaphek

WhatsApp

Gratis

Het is vanaf nu mogelijk om WhatsApp-contacten direct te laten weten dat je een nieuw nummer hebt. De functie is voorlopig enkel beschikbaar voor bètatesters. Wij laten zien hoe je dit wordt.

WhatsApp nummerwijziging vanaf nu gemakkelijker

De bètaversie van WhatsApp is uitgebreid met een nieuwe functie. Het is vanaf nu mogelijk om contacten direct op de hoogte te stellen van je nieuwe telefoonnummer. Je kunt ervoor kiezen om alle personen in je telefoonboek een bericht te sturen, of een selectie te maken.

Je vindt de functie in het instellingenmenu van de chat-app onder ‘Account’ en dan ‘Nummer wijzigen’. Voer hier je oude en nieuwe nummer in, en bevestig. Tik vervolgens op ‘Contacten informeren’ en geef aan of je alle contacten wilt berichten, of slechts een paar. Tot slot kun je de nummerwijziging ook compleet geheimhouden.

 

Lees verder na de advertentie.

Advertenties en adblockers

Je ziet deze tekst omdat je een adblocker gebruikt en onze advertenties blokkeert. Dat vinden we jammer, want die advertenties hebben we nodig om onze onafhankelijke artikelen gratis aan te bieden. Steun Android Planet door ons aan je whitelist toe te voegen. Alvast bedankt!

Het is al sinds enige tijd mogelijk om gegevens in WhatsApp direct over te zetten naar een nieuw nummer. Dat is handig, want zo neem je direct al je accountinstellingen (zoals status), chats en groepen mee wanneer je bijvoorbeeld een nieuwe telefoon koopt.

Eerst beschikbaar voor bèta-versie

De nieuwe functie is momenteel enkel beschikbaar voor bètatesters. Zoals altijd rolt de mogelijkheid na verloop van tijd uit naar alle gebruikers. Meedoen met het testprogramma van WhatsApp is heel gemakkelijk:

  1. Navigeer op je smartphone naar de bètapagina van WhatsApp;
  2. Druk op ‘Tester worden’;
  3. Update nu naar de nieuwste versie van WhatsApp in de Play Store;
  4. Klaar ben je!

Het maximaal twee uur duren voordat je bent toegelaten tot de bèta: meestal hoef je echter niet te wachten. Het testprogramma verlaten doe je door weer naar de bovenstaande webpagina te gaan, en te drukken ‘Het programma verlaten’.

Lees het laatste nieuws over WhatsApp

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.