De Samsung Galaxy S22 5G nu tot €10 korting per maand op unlimited data!

Nieuw nummer gemakkelijk delen dankzij WhatsApp-update

Michel van 't Klaphek
30 maart 2018, 20:33
1 min leestijd
Nieuw nummer gemakkelijk delen dankzij WhatsApp-update

Het is vanaf nu mogelijk om WhatsApp-contacten direct te laten weten dat je een nieuw nummer hebt. De functie is voorlopig enkel beschikbaar voor bètatesters. Wij laten zien hoe je dit wordt.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp nummerwijziging vanaf nu gemakkelijker

De bètaversie van WhatsApp is uitgebreid met een nieuwe functie. Het is vanaf nu mogelijk om contacten direct op de hoogte te stellen van je nieuwe telefoonnummer. Je kunt ervoor kiezen om alle personen in je telefoonboek een bericht te sturen, of een selectie te maken.

Je vindt de functie in het instellingenmenu van de chat-app onder ‘Account’ en dan ‘Nummer wijzigen’. Voer hier je oude en nieuwe nummer in, en bevestig. Tik vervolgens op ‘Contacten informeren’ en geef aan of je alle contacten wilt berichten, of slechts een paar. Tot slot kun je de nummerwijziging ook compleet geheimhouden.

Het is al sinds enige tijd mogelijk om gegevens in WhatsApp direct over te zetten naar een nieuw nummer. Dat is handig, want zo neem je direct al je accountinstellingen (zoals status), chats en groepen mee wanneer je bijvoorbeeld een nieuwe telefoon koopt.

Eerst beschikbaar voor bèta-versie

De nieuwe functie is momenteel enkel beschikbaar voor bètatesters. Zoals altijd rolt de mogelijkheid na verloop van tijd uit naar alle gebruikers. Meedoen met het testprogramma van WhatsApp is heel gemakkelijk:

  1. Navigeer op je smartphone naar de bètapagina van WhatsApp;
  2. Druk op ‘Tester worden’;
  3. Update nu naar de nieuwste versie van WhatsApp in de Play Store;
  4. Klaar ben je!

Het maximaal twee uur duren voordat je bent toegelaten tot de bèta: meestal hoef je echter niet te wachten. Het testprogramma verlaten doe je door weer naar de bovenstaande webpagina te gaan, en te drukken ‘Het programma verlaten’.

Lees het laatste nieuws over WhatsApp

Bron: WaBetaInfo
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu