Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Bètafuncties WhatsApp doorgevoerd naar reguliere versie app

Erwin Vogelaar
7 mei 2016, 11:30
2 min leestijd
Bètafuncties WhatsApp doorgevoerd naar reguliere versie app

WhatsApp voor Android heeft een update gekregen. Nu is het makkelijker dan ooit om tekst op te maken. Ook zijn er andere nieuwe functies toegevoegd.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp opmaak

WhatsApp voor Android heeft een nieuwe update gekregen met enkele handige functies. De meest praktische functie is toch wel de mogelijkheid om snel en makkelijk je tekst op te maken. Je kunt nu tekst dikgedrukt, schuingedrukt of doorstreept versturen, door de tekst te omringen met de juiste symbolen. Door sterretjes om een tekst te zetten, wordt de tekst dikgedrukt, bijvoorbeeld zo: *Android Planet*. Met underscores kun je een tekst schuingedrukt maken: _Android Planet_. Met tildes kun je de tekst vervolgens doorstrepen: ~Android Planet~. Dit alles ziet er dan zo uit:

whatsapp opmaak

De functie was eerder al beschikbaar in de bètaversie van WhatsApp en werd vanaf eind april uitgerold naar de reguliere versie van de app, maar nu is het dus voor iedereen te gebruiken. Ook andere functies die eerder in de bètaversie werden getest, zijn nu voor alle WhatsApp-gebruikers beschikbaar. Zo kun je nu gebruikmaken van het camera-icoontje in een chat om een foto uit je galerij te sturen, in plaats van dat je gebruik moet maken van het bijlage-icoontje. Ook is de quick reply-functie toegevoegd, zodat je kunt reageren op chats vanuit je notificatiepaneel.

Ook nieuw met deze update is de mogelijkheid om uit een serie effen kleuren te kiezen als achtergrond voor je chats. Je kunt daarnaast vanaf nu ook een chatgesprek in de chatlijst indrukt houden om de chat te archiveren, verwijderen of op stil te zetten.

WhatsApp downloaden

Om deze nieuwe functies te activeren, moet je de nieuwste versie van WhatsApp downloaden. Dit kan gratis via onderstaande link. De app draait al op Android-toestellen met Android 2.1, dus ook je oude toestel kan WhatsApp draaien. Wil je nieuwe functies als deze eerder ontvangen dan de rest? Schrijf je dan in voor het bètaprogramma van WhatsApp.

Download WhatsApp in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu