De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Picture-in-picture en swipen om te reageren in nieuwste WhatsApp-bèta

Wouter Nijsen
3 oktober 2018, 12:00
1 min leestijd
Picture-in-picture en swipen om te reageren in nieuwste WhatsApp-bèta

In de nieuwste testversie van WhatsApp zijn twee handige nieuwe features aanwezig. Het is mogelijk om snel op een specifiek bericht te reageren, door deze simpelweg naar rechts te vegen. Ook kun je eindelijk aan de slag met picture-in-picture.

WhatsApp: swipen om te reageren

Een fijne toevoeging, omdat je hierdoor niet meer op het bericht hoeft te tikken, vast te houden en daarna op het reageer-knopje drukt. Je slaat dus een aantal stappen over door simpelweg het berichtje naar rechts te vegen, waarna je direct kunt beginnen met het typen van je reactie. Deze optie zat al lange tijd in de iOS-versie van WhatsApp, maar komt nu pas naar Android.

Ook handig: de picture-in-picture-functie is eindelijk aan WhatsApp toegevoegd. Hiervoor kun je gedeelde YouTube-, Facebook- en Instagram-video’s direct bekijken in de chat-app, zonder dat je er de aparte applicatie voor hoeft te openen. Het filmpje speelt dan af in een klein schermpje, zodat je ondertussen kunt doorgaan met WhatsApp’en. Ook deze feature zat al in de iOS-versie en vindt nu eindelijk zijn weg naar Android.

Belangrijk om te weten is dat de functies alleen in de bèta van WhatsApp, en pas later in de definitieve versie van de chat-app verschijnt. Je installeert de testversie door je eerst aan te melden voor het bètaprogramma van WhatsApp, waarna je automatisch een app-update krijgt. Een andere manier is door het apk-bestand van WhatsApp-versie 2.18.301 te downloaden, waar de feature in zit verwerkt. Check ook onze instructies voor het installeren van apk-bestanden op je Android-telefoon.

Download de WhatsApp-bèta in Google Play (gratis)

Het laatste nieuws over WhatsApp

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu