WhatsApp test picture-in-picture-video’s: dit is er mogelijk

Erwin Vogelaar
4 augustus 2018, 18:15
2 min leestijd
WhatsApp test picture-in-picture-video’s: dit is er mogelijk

WhatsApp werkt aan een update om picture-in-picture-video’s te bekijken. De optie rolt nog niet compleet uit, maar we weten al wel wat de mogelijkheden zijn.

Lees verder na de advertentie.

Video’s binnen WhatsApp picture-in-picture bekijken

Krijg je een link naar een video in WhatsApp, dan word je na het drukken op de playknop naar een andere app gestuurd. Dat is natuurlijk niet praktisch. Daarom werkt WhatsApp aan een mogelijkheid om deze beelden picture-in-picture te bekijken.

Dat betekent dat zodra je tijdens het chatten op play drukt bij een video van YouTube of Instagram, de beelden direct als een klein schermpje over de chat heen afspelen. Op deze manier is het mogelijk om de video te bekijken terwijl je in de chat blijft. De functie werkt niet met Instagram Verhalen.

De functie is niet helemaal nieuw voor WhatsApp, want de iOS-versie heeft deze picture-in-picture-optie al. Voor Android duikt de update nu op in de nieuwste bètaversie van de app. Niet iedereen die staat ingeschreven voor de bèta ontvangt deze mogelijkheid. WhatsApp is de functie namelijk nog aan het testen bij een klein aantal gebruikers. De kans is wel groot dat de functie binnenkort breed uitrolt.

WhatsApp-bèta

Inschrijven voor de bètaversie van WhatsApp is makkelijk. Je gaat gewoon naar de app-pagina in de Play Store en scrolt naar beneden tot je ‘Bètatester worden’ tegenkomt. Klik op ‘Ik doe mee’ en daarna ‘Lid worden’ om voortaan vroegere versies van de app te krijgen.

Updates krijg je als bètatester op dezelfde manier binnen, maar dan met features die anderen nog niet hebben. Het nadeel van bètaversies is dat ze nog instabiel kunnen zijn. Bijvoorbeeld als nieuwe functies worden getest zoals deze picture-in-picture-video’s.

Download WhatsApp in Google Play (gratis)

Meer interessante bèta-apps

We zetten de meest interessante bèta-apps in de Play Store voor je op een rijtje. Wist je bijvoorbeeld al dat onder andere Netflix, Google Maps en Instagram ook bètaversies aanbieden?

Lees meer over WhatsApp

Bron: WABetainfo
Bronnen afbeeldingen: WABetainfo, WABetainfo
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu