De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

WhatsApp ondersteunt nu ook prioriteitsmodus in Android 5.0

Redactie
19 januari 2015, 14:40
1 min leestijd
WhatsApp ondersteunt nu ook prioriteitsmodus in Android 5.0

WhatsApp heeft stilletjes ondersteuning voor  de prioriteitsmodus in Android Lollipop toegevoegd, waardoor WhatsApp niet meer door de stille modus meldingen laat klinken.

Lees verder na de advertentie.

De stille modus  is uit Lollipop gehaald, en Google heeft deze vervangen door de modi ‘alle meldingen’, ‘prioriteitsmeldingen’ en ‘geen meldingen’. Laatstgenoemde is de écht stille modus, waarbij er zelfs geen alarmen klinken.

De prioriteitsmodus laat alleen meldingen en oproepen door van apps en personen die jij specifiek hebt uitgekozen. Behalve WhatsApp, want de app speelde wel tijdens deze modus geluiden af. Tot de laatste update, die het probleem verhelpt.

WhatsApp prioriteitsmodus-ondersteuning

meldingen

De vorige WhatsApp-versies maakten gebruik van de verouderde mediavolume-api’s, waardoor notificaties niet gebruikmaakten van de  notificatievolume-api’s die door de Lollipop-modi worden gedempt.

De prioriteitsmodus dempt namelijk geen mediavolume, zoals afspelende YouTube-video’s, want deze heb je immers handmatig opgestart. WhatsApp maakte dus verkeerd gebruik van deze api’s. Waarschijnlijk gebruikte WhatsApp de api’s om oudere toestellen te ondersteunen die nog niet van  de notificatievolume-api’s gebruikmaken.

Andere apps, zoals Facebook Messenger, ondersteunen ook nog niet de notificatievolume-api’s. Deze apps hebben dezelfde gebreken als de oudere versies van WhatsApp. Het is wachten totdat de betreffende ontwikkelaar, Facebook in dit geval, zijn Messenger-app updatet.

Download WhatsApp

WhatsApp is gratis te downloaden in Google Play.

Download WhatsApp in Google Play (gratis)

Laatste nieuws over WhatsApp

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu