Samsung Galaxy S23-serie: tot €800 terug bij inruil!

Maak WhatsApp-groepschats overzichtelijker met deze functie

Wouter Nijsen
7 november 2018, 13:32
1 min leestijd
Maak WhatsApp-groepschats overzichtelijker met deze functie

Om te voorkomen dat groepschats uit de hand lopen doordat twee mensen opeens een heel gesprek met elkaar voeren, voegt WhatsApp in de bètaversie een functie toe om privé op iemand te reageren. Deze optie kun je al gebruiken en Android Planet vertelt hoe.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp privé beantwoorden

Als je veel in WhatsApp-groepsgesprekken zit, heb je vast wel eens dat twee mensen met elkaar beginnen te praten en er hierdoor een soort privé gesprek ontstaat. Vaak is dat niet fijn, want je moet later dan door tientallen berichten heen ploegen, die vaak voor jou helemaal niet relevant zijn. Daarom introduceert WhatsApp een functie om in groepsgesprekken privé op iemand te antwoorden. Dit is hoe het werkt:

  1. Tik op het bericht in een groepsgesprek waar je op wil reageren, en houd even ingedrukt;
  2. Druk hierna op de drie puntjes rechtsboven;
  3. Kies voor ‘Privé beantwoorden’ om een reactie te schrijven.

Vervolgens stuurt WhatsApp je door naar de één-op-één-chat met de persoon die je al hebt, waarbij je wel ziet dat je reageert op een bericht uit het groepsgesprek. Hierdoor kun je verder chatten, zonder dat je de andere deelnemers van het groepschat lastigvalt.

De nieuwe functie zit in de bètaversie van WhatsApp’s Android-app. Daarvoor kun je je inschrijven via onderstaande link, waarna je de testversie kunt downloaden en installeren als app-update. De optie verschijnt later voor het grote publiek, al weten we nog niet precies wanneer.

Download de WhatsApp-bèta in Google Play (gratis)

Lees meer over WhatsApp

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu