De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

WhatsApp voor Android krijgt quick reply om snel te reageren

Jarno Stinissen
29 maart 2016, 19:11
1 min leestijd
WhatsApp voor Android krijgt quick reply om snel te reageren

In versie 2.12.560 van WhatsApp  wordt een quick reply-functie toegevoegd. Hierdoor  is het mogelijk om op een berichtje te reageren vanuit de notificatiebalk. Ook zijn er enkele kleine verbeteringen aangebracht.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp quick reply

Door de quick reply-functie kunnen  Android-gebruikers eindelijk snel reageren op inkomende berichten. Wel was het al een tijdje  mogelijk om op chats te reageren vanuit een pop-up venster. Deze  feature  stel je in door naar ‘Instellingen -> Meldingen’ te gaan, en daar de pop-up-knop aan te zetten. De nieuwe ‘reply’-knop zit verwerkt in de notificatiebalk zelf, wat het antwoorden nog iets sneller maakt. De quick reply-functie was overigens al langer  beschikbaar voor iOS-gebruikers.

Daarnaast is het vanaf nu mogelijk om meerdere berichten tegelijk te selecteren en deze te koppelen aan een bepaalde actie. Zo kun je bijvoorbeeld één of meerdere chats aanvinken om ze vervolgens archiveren, dempen of verwijderen.

Ook nieuw is dat de encryptie geactiveerd is voor iedere chat. De komst van de end-to-end-encryptie zorgt ervoor dat berichten standaard versleuteld zijn. Vorige maand werd duidelijk dat WhatsApp oudere Android-versies niet meer gaat ondersteunen. Het lijkt erop dat deze versies niet overweg kunnen met de versleuteling.

WhatsApp downloaden

WhatsApp 2.12.560 is via deze link als apk-bestand te downloaden. Lees ook onze tip hoe je apk-bestanden installeert op je Android.  De update komt waarschijnlijk binnenkort beschikbaar in  Google Play.

Download WhatsApp in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu