De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

WhatsApp-record: app verwerkt al 31 miljard berichten per dag

Gijs Ettes
25 september 2013, 15:55
1 min leestijd
WhatsApp-record: app verwerkt al 31 miljard berichten per dag
whatsapp

Via WhatsApp worden inmiddels meer dan 31 miljard berichten per dag verwerkt, zo laat het bedrijf achter de populaire messaging-app weten aan Reuters.

Het gaat bij dit WhatsApp-record hoogstwaarschijnlijk om ontvangen en verzonden berichten. WhatsApp meldde tevens dat het inmiddels meer dan 300 miljoen actieve gebruikers heeft. In juni waren dat er nog maar 250 miljoen, ook een indrukwekkend aantal.

Lees verder na de advertentie.

Een paar weken voor die mijlpaal in juli bekend werd gemaakt, behaalde WhatsApp het laatste record dat het bedrijf publiekelijk meldde: 10 miljard verzonden en 17 miljard ontvangen berichten. Die groei gaat kennelijk nog gestaag door. Het aantal verzonden berichten ligt zoveel hoger dankzij groepsgesprekken en massaberichten. Deze worden immers van één telefoon verzonden en komen op meerdere toestellen aan.

De getallen van WhatsApp zijn indrukwekkend te noemen. Met 300 miljoen actieve gebruikers is de dienst inmiddels groter dan Twitter namelijk. Met actieve gebruikers wordt overigens op mensen gedoeld die minstens één keer per maand gebruikmaken van de diensten van WhatsApp.

WhatsApps laatste grote update voegde de mogelijkheid toe om snel spraakberichten te versturen, alsof je telefoon een heuse walkie-talkie is dus. Je drukt hierbij op de bijbehorende knop, spreekt een bericht in en het wordt verstuurd zodra je de knop loslaat. Als je graag ziet dat het WhatsApp spraakbericht toch niet wordt verstuurd, beweeg je de vinger naar links om de opname te verwijderen.

Alles uit WhatsApp halen?

Lees ook alles wat je moet weten over WhatsApp Android en de beste keuze voor een WhatsApp alternatief.

WhatsApp nieuws

Via: Tweakers

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu