De Samsung Galaxy S24 Ultra nu met de Galaxy Watch6 LTE cadeau!

WhatsApp voegt clown- en dierenemoji toe aan bètaversie

Rick van der Veer
3 februari 2017, 15:10
2 min leestijd
WhatsApp voegt clown- en dierenemoji toe aan bètaversie

WhatsApp heeft in de bètaversie een reeks nieuwe emoji toegevoegd. Naast het oppoetsen van een aantal bestaande emoticons zijn er ook nieuwe WhatsApp-smileys toegevoegd, waaronder een grappige clown.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp-smileys

De bètaversie van WhatsApp heeft een heleboel nieuwe emoji ter beschikking. Deze lopen uiteen van nieuwe beroepen tot aan etenswaren en medailles. Ook bestaande emoji zijn flink opgepoetst, waaronder de hartjes en de dieren. Ook de maantjes hebben een nieuw uiterlijk gekregen en er zijn nieuwe handgebaren toegevoegd. Nu kun je naar links en rechts vuisten maken, terwijl ook de middelvinger een stuk duidelijker geworden is.

Ook de dieren hebben een heleboel nieuwe plaatjes gekregen. Zo kun je nu een adelaar, uil of vleermuis naar je vrienden sturen, terwijl emoji als de koe en het varken een nieuw gezichtje gekregen hebben. Daarnaast zijn er een reeks dierenemoji toegevoegd die het beestje van de zijkant laten zien.

De nieuwe emoji zijn in dezelfde stijl gemaakt als de bestaande emoji. Dat betekent dat je op alle platformen waar WhatsApp op draait dezelfde plaatjes te zien krijgt. Deze zijn in iOS 10-stijl gemaakt. Hier heeft WhatsApp voor gekozen zodat je boodschap altijd goed over komt, ongeacht welk merk smartphone je hebt.

Op moment van schrijven zijn de WhatsApp-smileys uit de bètaversie nog niet volledig bruikbaar in de webversie van de berichtendienst. Sommige emoticons, zoals de clown, zijn wel zichtbaar, maar kunnen nog niet verstuurd worden. Andere emoji zijn nog niet te zien en verschijnen als wolf-emoji in je chatvenster.

WhatsApp downloaden

WhatsApp is via onderstaande link gratis te downloaden uit de Play Store. De app werkt op vrijwel iedere Android-versie. Als je mee wil doen met de bètaversie kun je je via deze Play Store-pagina aanmelden. Na je aanmelding krijg je dan vanzelf de update naar deze testversie.

Download WhatsApp in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu