De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

Wereldwijde WhatsApp storing zorgt voor stilte in chatverkeer – update

Wouter Nijsen
2 april 2014, 15:15
1 min leestijd
Wereldwijde WhatsApp storing zorgt voor stilte in chatverkeer – update
WhatsApp storing

WhatsApp heeft voor de tweede keer dit jaar last van een wereldwijde storing. Dat heeft het gelijknamige bedrijf achter de chatdienst bekendgemaakt op Twitter. Sinds half drie woensdagmiddag komen er geluiden binnen op zowel Twitter als Facebook dat berichten niet meer aankomen of verzonden kunnen worden.

Bij het opstarten van de chat-app krijgen gebruikers de hele tijd `verbinden` bovenin het scherm te zien. WhatsApp maakte niet bekend hoe de storing is ontstaan en wanneer gebruikers weer op het programma berichtjes kunnen versturen. Bij zowel individuele gesprekken als groepsgesprekken komen er geen `appjes` meer door.

Update 15.25 uur: Uit onze eigen tests via 3G en wifi lijken berichten aan te komen, alleen duurt het soms langer voordat er verbinding wordt gemaakt met de servers van WhatsApp.

Lees verder na de advertentie.

De WhatsApp storing geldt voor alle versies, dus voor Android, iOS, Windows Phone en andere besturingssystemen. Het betreft de tweede grote storing van dit jaar. In februari ging de dienst een aantal uur plat. Dat gebeurde indertijd in de avond, wat meestal een druk moment is voor de servers van WhatsApp.

Eerder vandaag maakte WhatsApp bekend dat er gisteren meer dan 64 miljard berichten werden verstuurd en ontvangen.  Daarvan werden er 20 miljard verstuurd en 44 miljard ontvangen.  Dat ligt aan het feit dat een groot deel van de WhatsApp-gebruikers actief is in groepsgesprekken.  Volgens de laatste cijfers staat het aantal gebruikers momenteel op 465 miljoen.

WhatsApp alternatieven

Lees alles wat je moet weten over WhatsApp Android en de beste keuze voor een WhatsApp alternatief. Ook de Telegram Android-app is een populair alternatief. WhatsApp zelf download je via onderstaande link.

Download: WhatsApp (gratis)

Lees meer over WhatsApp

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu