Bètaversie WhatsApp laat je tekst dikgedrukt of cursief versturen

Wouter Nijsen
17 maart 2016, 14:17
1 min leestijd
Bètaversie WhatsApp laat je tekst dikgedrukt of cursief versturen

In de nieuwste versie van WhatsApp is het mogelijk om tekst dikgedrukt of cursief te maken. Ook zijn er diverse kleine verbeteringen doorgevoerd.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp tekst nu dik- of schuingedrukt

WhatsApp tekst

De afgelopen weken zijn er weer flink wat functies toegevoegd aan WhatsApp. Vanaf vandaag is het mogelijk om stukken tekst dik- of schuingedrukt te maken. Dit doe je door de woorden tussen symbolen te plaatsen. Om iets dikgedrukt te maken, zet je het woord tussen twee sterretjes (*Android Planet*). Tekst wordt cursief als je het tussen underscores zet (_Android Planet_). Zoals je in de screenshot hiernaast ziet, worden woorden pas dik- of schuingedrukt zodra je het bericht verstuurd.

Dikgedrukte en cursieve woorden zijn ook in notificaties zichtbaar en tevens wordt de naam van de afzender vetgedrukt. De functie lijkt echter alleen te werken wanneer beide  gebruikers de laatste bètaversie van WhatsApp hebben geïnstalleerd.

Eerder deze maand werd het mogelijk om pdf-bestanden te versturen via WhatsApp. Voortaan  kun je ook bestanden uit Google Drive als pdf-bestand delen. Vooralsnog worden documenten met een ander bestandsformaat  eerst omgezet naar pdf, alvorens je ze kunt sturen.

WhatsApp downloaden

De vernieuwingen worden toegevoegd in versie 2.12.535 van WhatsApp, die via deze link als apk-bestand beschikbaar  is. Lees ook onze tip hoe je apk-bestanden op je Android installeert.  Waarschijnlijk wordt de update binnenkort uitgerold via Google Play.

Download WhatsApp in Google Play (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu