WhatsApp tweestapsauthenticatie ontdekt in Android bèta

Lars Paymans
19 juli 2016, 13:55
1 min leestijd
WhatsApp tweestapsauthenticatie ontdekt in Android bèta

WhatsApp is van plan om een zescijferige code in te gaan voeren om de app beter te beveiligen. Screenshots laten zien hoe deze WhatsApp tweestapsauthenticatie eruit moet gaan zien.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp tweestapsauthenticatie ontdekt in bèta

De nieuwe functie werd ontdekt door WABetaInfo in een nieuwe bèta van WhatsApp die onlangs voor Android beschikbaar kwam. Om deze extra beveiligingslaag te gebruiken, moeten gebruikers hun e-mailadres opgeven en daarna een zescijferige code aanmaken om de app mee te versleutelen.

Deze code zul je zelf moeten onthouden, al kun je ook toegang krijgen tot je account als je de code opnieuw instelt via het opgegeven mailadres. Tweestapsauthenticatie maakt je WhatsApp-account een stuk lastiger om te kraken. Aan de screenshots te zien lijkt het wel om een optionele functie te gaan. Je kunt er dus zelf voor kiezen of je WhatsApp tweestapsauthenticatie wel of niet gaat gebruiken.

Omdat het hier slechts om screenshots uit een bèta gaat, is het lastig om in te schatten of en wanneer iedereen aan de slag kan met deze nieuwe functie. Regelmatig worden er namelijk nieuwe functies toegevoegd, die soms nog maanden op zich laten wachten. Onlangs voegde WhatsApp wel end-to-end-encryptie aan de app toe, waardoor je chatgesprekken beter beschermd zijn. Tweestapsauthenticatie is wederom een mooie manier om WhatsApp een stuk veiliger te maken.

-> Download WhatsApp Messenger in de Play Store (gratis)

Bron: WABetainfo
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu