Zo stel je tweestapsverificatie in bij WhatsApp
Erwin Vogelaar
whatsapp

WhatsApp

Gratis

Onze score

8

WhatsApp tweestapsverificatie wordt eindelijk uitgerold in de bètaversie van de app. Dit betekent dat jouw berichten extra goed beveiligd worden.

WhatsApp tweestapsverificatie

WhatsApp is eindelijk begonnen met de uitrol van tweestapsverificatie voor de populaire berichten-app. We weten al een tijdje dat de functie er aan zat te komen, maar nog niet wanneer. Nu wordt de optie beschikbaar voor mensen die de bètaversie van de app gebruiken. Tweestapsverificatie is op dit moment dus nog niet mogelijk in de reguliere versie van de app. Draai je de bètaversie van WhatsApp dan kun je naar het instellingenmenu. Als je vervolgens op ‘Account’ tikt, dan vind je daar de optie ‘Verificatie in twee stappen’.

“Schakel voor extra beveiliging verificatie in twee stappen in zodat een toegangscode vereist is om WhatsApp met uw telefoonnummer te registreren”, verwelkomt een nieuw scherm je. Tik je op ‘inschakelen’ dan word je gevraagd om een zescijferige code in te voeren. Zodra je jezelf bij WhatsApp registreert met een telefoonnummer, dan zal er om deze code gevraagd worden. Na het invullen van de code moet je de code nogmaals invoeren, zodat je er zeker van bent dat je de juiste code onthouden hebt.

De laatste stap is dat je jouw e-mail-adres kunt invoeren, zodat je het wachtwoord kunt resetten mocht je deze vergeten. Het invullen van een e-mail-adres is optioneel.

WhatsApp bèta downloaden

Om mee te doen met de WhatsApp bètaversie kun je naar deze pagina gaan. Als je daar aangeeft tester de willen zijn, dan zul je voortaan gebruik maken van de bètaversie van WhatsApp. Dit betekent dat je gewoon zoals normaal updates krijgt via de Play Store, maar je deze updates eerder krijgt dan gebruikers van de reguliere versie van WhatsApp. Wel loop je het risico dat deze updates iets instabieler zijn.

Heb je de reguliere versie van WhatsApp nog niet geïnstalleerd, dan moet je dat eerst doen. Dit kan via onderstaande link.

Download WhatsApp in Google Play (gratis)

Draag ook bij aan dit artikel

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.