Zo stel je tweestapsverificatie in bij WhatsApp (+ video!)

Erwin Vogelaar
7 februari 2020, 17:02
2 min leestijd

WhatsApp ondersteunt tweestapsverificatie, waardoor jouw berichten extra goed beveiligd worden. Je moet de tweestapsverificatie wel zelf instellen, maar dat is één minuut werk. Pak WhatsApp erbij en volg de stappen in deze (video)tip.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp tweestapsverificatie: zo werkt het

Met tweestapsverificatie voeg je een tweede beveiligingslaag toe aan je WhatsApp-account. Wil je je WhatsApp-account registreren op een nieuwe smartphone, dan moet je naast een code van het verificatie-sms’je ook een geheime pincode invullen. Dat is aan te raden, omdat je je account zo aanzienlijk beter beschermt tegen hackers.

Kaapt iemand op afstand je 06-nummer en heb je WhatsApp-tweestapsverificatie niet aan staan, dan kan diegene je WhatsApp-account overnemen op een andere telefoon. Het verificatie-sms’je arriveert immers netjes op zijn toestel. Je komt dan niet meer in je WhatsApp en de hacker heeft volledige toegang tot je gesprekken, contacten en andere data.

Met tweestapsverificatie ingeschakeld moet de hacker een pincode invullen om je WhatsApp-account te activeren op een nieuw toestel. Omdat jij die code zelf gekozen hebt en geheim houdt, kan de hacker je WhatsApp niet overnemen. Oftewel: het instellen van tweestapsverificatie is een kleine moeite die potentieel veel ellende bespaart.

Zo stel je de tweestapsverificatie in

Open WhatsApp en klik rechtsboven in de hoek op de drie puntjes. Kies ‘Instellingen’. Als je vervolgens op ‘Account’ tikt, dan vind je daar de optie ‘Verificatie in twee stappen’.

“Schakel voor extra beveiliging verificatie in twee stappen in, zodat een toegangscode vereist is om WhatsApp met uw telefoonnummer te registreren”, is op het scherm te lezen. Tik je op ‘inschakelen’ dan wordt gevraagd om een zescijferige code in te voeren. Zodra je jezelf bij WhatsApp registreert met een telefoonnummer, dan zal er om deze code gevraagd worden. Na het invullen van de code moet je de code nogmaals invoeren, zodat je er zeker van bent dat je de juiste code hebt onthouden.

De laatste stap is dat je jouw e-mailadres kunt invoeren, zodat je het wachtwoord kunt resetten mocht je deze vergeten. Het invullen van een e-mailadres is optioneel. Dat is handig als je je code vergeten bent, maar bescherm je e-mailaccount dan ook goed met een sterk wachtwoord en tweestapsverificatie.

WhatsApp downloaden

Als je WhatsApp al geïnstalleerd hebt, kun je direct naar de instellingen om tweestapsverificatie in of uit te schakelen. Heb je WhatsApp nog niet geïnstalleerd, dan moet je dat uiteraard eerst doen. Dit kan via onderstaande link.

Download WhatsApp in de Play Store (gratis)

Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu