De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

WhatsApp voegt tweestapverificatie toe: zo werkt het

Thomas Haenen
10 februari 2017, 9:12
2 min leestijd
WhatsApp voegt tweestapverificatie toe: zo werkt het

WhatsApp is begonnen met de uitrol van tweestapsverificatie voor alle gebruikers. Daarmee kun je je account voor de berichtendienst beter beschermen.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp tweestapsverificatie

De functie wordt per direct uitgerold in de publieke versie van WhatsApp. Tweestapsverificatie wordt al sinds eind vorig jaar uitgetest in de WhatsApp-bèta, maar lijkt nu geschikt te zijn voor het grote publiek.

Na het installeren van de nieuwste WhatsApp-update ga je naar de instellingen, selecteer je ‘Account’ en kies je er bij ‘Verificatie in twee stappen’ voor om de functie in te schakelen. Omdat de functie geleidelijk wordt uitgerold, kan het zo zijn dat de update voor jou nog niet beschikbaar is.

Met de WhatsApp tweestapsverificatie kun je een zescijferige code instellen. Die code is vervolgens vereist elke keer dat je jouw WhatsApp-account overzet naar een nieuwe telefoon. Daarmee kun je voorkomen dat iemand zomaar inzicht krijgt in jouw chatgeschiedenis. WhatsApp vraagt je daarnaast periodiek om te code in te voeren, om te voorkomen dat je ‘m vergeet.

WhatsApp-account beschermen

WhatsApp activeren op een nieuwe telefoon is nu nog relatief onbeschermd. Als je WhatsApp voor de eerste keer opstart, wordt je gevraagd jouw telefoonnummer in te vullen. Vervolgens krijgt dat nummer een sms’je, en na het overtikken van de code is de account beschikbaar. Heb je ervoor gekozen je chatgeschiedenis online op te slaan, dan zijn al je eerdere gesprekken vrijwel direct beschikbaar.

Mocht iemand tijdelijk toegang hebben tot jouw telefoon en dus je sms’jes kunnen inzien, dan kan diegene een WhatsApp-verificatiecode aanvragen en daarmee je account overnemen. Met de tweestapsverificatie wordt je echter eerst gevraagd ook nog je zelfgekozen pincode in te vullen, waardoor de kans om problemen een stuk kleiner is.

Na het instellen van de tweestapsverificatie wordt je om de paar weken gevraagd je code opnieuw in te vullen. Daarmee zegt de berichtendienst ervoor te zorgen dat je de code beter kan onthouden. Mocht je onverhoopt toch je code vergeten zijn, dan kun je via je mailadres een nieuwe code opvragen.

WhatsApp voor Android downloaden

WhatsApp downloaden kan via onderstaande link naar de Play Store. De app is gratis en werkt op elk toestel met Android 4.0 of nieuwer.

Download WhatsApp in Google Play (gratis)

Bron: WhatsApp
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu