De Samsung Galaxy S23 nu extra scherp geprijsd!

WhatsApp kondigt 4 nieuwe functies aan: geanimeerde stickers en persoonlijke qr-code

Stijn Wanders
1 juli 2020, 19:12
2 min leestijd
WhatsApp kondigt 4 nieuwe functies aan: geanimeerde stickers en persoonlijke qr-code

WhatsApp heeft een aantal leuke en handige functies aangekondigd die de komende weken verschijnen. Na de update stuur je geanimeerde stickers en voeg je nieuwe WhatsApp-contacten toe via een qr-code.

Lees verder na de advertentie.

WhatsApp-update brengt geanimeerde stickers en persoonlijke qr-code

WhatsApp staat niet stil en voegt regelmatig nieuwe functies toe. Zo heeft het bedrijf nu weer een aantal leuke toevoegingen voor ons klaarstaan. WhatsApp meldt in de aankondiging dat het de features in de komende weken uitrolt.

Nieuwe functies verschijnen altijd eerst in bètaversies van WhatsApp, waardoor sommige dingen je misschien bekend voorkomen.

1. Geanimeerde stickers

Voor alle stickerverzamelaars komt er een leuke functie aan, waarmee je stickers tot leven komen. De geanimeerde WhatsApp-stickers zagen we al eerder voorbijkomen in de bèta, maar binnenkort worden de leuke plaatjes voor iedereen beschikbaar. Het werkt gewoon hetzelfde als normale stickers, alleen bewegen ze net als een gifje.

2. Iemand toevoegen met qr-code

Het wordt binnenkort ook een stuk makkelijker om iemands nummer te vragen. Met de komende update wordt het namelijk mogelijk om een nieuw contact op te slaan via een qr-code.

Whatsapp-update toevoegen qr-code

Dit scheelt je de moeite om zelf het hele nummer in te typen. Benieuwd naar hoe het precies werkt? Wij vertellen je hoe je WhatsApp-contacten toevoegt met een qr-code.

3. Verbeterde groepsvideogesprekken

Het werd recent al mogelijk om met acht mensen tegelijk te videobellen en nu borduurt WhatsApp daarop voort. Over een tijdje krijgen groepsvideogesprekken een nieuwe functie erbij, waarmee je één persoon extra goed in de gaten houdt.

Whatsapp-update verbeterde groepsvideogesprekken

Je vergroot het beeld van een deelnemer door simpelweg het camerabeeld van diegene in te drukken. Dit kan handig zijn wanneer je naar acht personen tegelijk kijkt op een klein scherm.

4. WhatsApp Web en Desktop krijgen donkere modus

Heel veel populaire apps bieden tegenwoordig een donkere modus, omdat dit rustgevend is voor je ogen en vaak ook energie bespaart als je telefoon een amoled-scherm heeft. Zo heeft WhatsApp al voor langere tijd een donker thema, maar gek genoeg verscheen deze nooit voor de computerversies.

Whatsapp-update web donkere modus

Het bedrijf heeft daarentegen nu eindelijk aangekondigd dat de donkere modus binnenkort uitrolt voor WhatsApp Web en Whatsapp Desktop. Hierdoor krijg je dit fijne thema dus ook te zien wanneer je chat op je Windows-pc of Mac.

→ Download WhatsApp in de Play Store (gratis)

Meer lezen over WhatsApp

Android Planet schrijft wel vaker over WhatsApp om jou wegwijs te maken met alle nieuwe functies. Zo lieten we je laatst weten hoe je WhatsApp-contacten en -groepen kan blokkeren en verwijderen.

Verder leren we je ook hoe je telefoongesprekken via WhatsApp opneemt voor later gebruik. Dit kan bijvoorbeeld erg handig zijn wanneer je een lang en belangrijk gesprek voert.

Wil je op de hoogte blijven van de nieuwste WhatsApp-functies en de laatste tips? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief en download de gratis Android Planet-app.

Bron: WhatsApp
Heeft dit artikel je geholpen?
Reageer

Lezersreacties

Deel je kennis of stel een vraag. Dat kan anoniem of met een Disqus account.

Het laatste nieuws, tips en meer Android in je inbox

Menu